Recept Runderlappen uit de oven

Haal de runderlappen door de bloem en bak ze snel in de hete margarine bruin. Neem de lappen uit de pan en fruit de gesnipperde uien heel licht in de achtergebleven margarine.

Doe er het laatste moment ook het fijngehakte teentje knoflook bij. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd deze in repen. Doe de tomaten en wat peper en zout bij de uien en verkruimel het laurierblad en strooi het er over.

Doe alles in een braadslee en leg de lappen in de uien/tomatenmassa. Giet er zoveel warm water of bouillon bij dat ze net onder staan. Een scheut rode wijn maakt overigens de lappen nog lekkerder. Schuif de braadslee in de oven op 175 graden en laat de runder lappen in ongeveer anderhalf uur gaar worden. Wel af en toe wat van het vocht over de lappen vlees lepelen.

Tip: serveer hierbij Originele Hollandse aardappelpuree en Oma’s stoofpeertjes van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

500 gr. magere  runderlappen
75 gr. margarine
1 el. bloem
500 gr. tomaten
2 uien
1 teentje knoflook
1 laurierblad
wat peper en zout