Recept Roergebakken komkommer met tahoe en taugé

Was de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in smalle repen van ca. vijf cm. Snijd de gerookte tahoe in blokjes. Snijd de bosuitjes in schuine stukken, de peper in ringen en de paprika in repen. Was de taugé en laat de groente goed uitlekken.

Verhit de wok en voeg de olie toe. Bak de tahoe al omscheppend bruin. Voeg de komkommer, bosui, peper, paprika, gembersiroop en ketjap toe. Roerbak het geheel drie minuten. Schep de taugé door het gerecht en warm het geheel even door.

Tip: serveer hierbij een lekker Belgisch boerenbrood van ReceptenRecepten.

Ingrediënten

1 komkommer
200 gr. gerookte tahoe
2 bosuitjes
1 rode peper
1 gele paprika
100 gr. taugé
2 el. olie
2 tl. gembersiroop
1 el. ketjap manis
2 el. geroosterde sesamzaadjes