Recept Roerbak van kippenlevertjes met fruit

Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ieder in tweeën plat, schil nu de vruchten en snijd ze in kleine blokjes.Pel nu de sjalotjes en de knoflook.

Snijd de sjalotjes in dunne plakjes, hak de knoflook fijn en snijd de rawits in schuine dunne plakjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, fruit hierin de vruchten, de rawits en de suiker 3 minuten en haal deze daarna uit de wok.

Maak nu de wok schoon, verhit hierin de rest van de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook 1 minuut. Doe dan de kippenlevertjes erbij, roerbak dit alles ongeveer 4 minuten, voeg de ketjap manis, de sojasaus, de sesamolie en wat zout naar smaak toe.

Doe als laatste de vruchten erbij en meng alles goed door elkaar, verdeel de korianderblaadjes over het gerecht voor het serveren.

Ingrediënten

200 gr. kippenlevertjes
1 rijpe/stevige mango
1 mooie Granny Smith appel
¼ ananas
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 rode rawits
3 takjes korianderblaadjes
1 el. ketjap manis
1 el. sojasaus
1 tl. sesamolie
2 tl. suiker
zout
5 el. plantaardige olie