Recept Rode uien quiche

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Laat dan de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een dunne ronde lap. Bekleed een ingevette lage taartvorm met het deeg. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook hierin zachtjes ca. 3 minuten. Schep de rozemarijnnaaldjes erdoor en voeg peper en zout toe. Klop in een kom de eieren los met de koffieroom, de geraspte kaas en naar smaak peper en zout. Schenk dit mengsel in de taartbodem en verdeel het uienmengsel erover. Bak nu de quiche in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

4 in ringen gesneden rode uien
2 in plakjes gesneden teentjes knoflook
4 plakjes bladerdeeg
2 el. olijfolie
1 el. rozemarijnnaaldjes
3 eieren
1 dl. koffieroom
100 gr. geraspte oudbelegen kaas
zout en peper