Recept Rode bonensalade met makreel

Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Verdeel de vis in kleine stukjes. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd daarna het vruchtvlees in blokjes. Meng de bonen, de vis, de paprika en de komkommer door elkaar. Maak een saus van de yoghurt, de pindakaas, de ketjap, de tomatenketchup en de sambal. Schep als laatste de saus door de salade. Leg de gewassen blaadjes sla op een platte schaal en schep de salade erop.

Ingrediënten

1 blik kidneybeans van 400 gram
200 gr. gestoomde makreelfilet
1 rode paprika,
1 kleine komkommer
1 dl. Yoghurt
2 el. pindakaas
1 el. ketjap manis,
2 el. tomatenketchup
1 tl. sambal oelek
enkele blaadjes sla