Recept Risotto met courgette en gedroogde tomaatjes

Was de courgette, snijd de ui fijn en de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg nu de ui en risotto toe en roerbak de ui glazig. Voeg een kwart van de bouillon toe en laat de risottorijst het vocht opnemen.

Voeg de courgette toe en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens weer een kwart van de bouillon toe en laat het vocht weer opnemen.

Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie.

Voeg beetje bij beetje de overgebleven bouillon aan de risotto toe en roer het geheel goed door, totdat al het vocht is opgenomen.

Voeg tenslotte de tomaatjes en de pijnboompitten toe en maak het geheel op smaak met zwarte peper. Serveer de risotto met geschaafde Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

1 courgette
1 ui
2 el.olijfolie
150 gr. risotto-rijst
450 ml. groente-bouillon
6 st.gedroogde tomaatjes
25 gr. pijnboompitten
wat versgemalen zwarte peper
75 gr. Parmezaanse kaas