Recept Risotto met aspergepuntjes en rivierkreeftjes

Start met met het raspen van de schil van de limoen en pers je het sap eruit. De stukjes schil voeg je toe aan de room en brengt het verder op smaak met het limoensap. Je brengt de room nog verder op smaak met peper en zout en zet het apart in de koeling. Haal dan de rivierkreeftjes uit de koeling en laat ze op kamer-temperatuur komen. Kook nu 500 ml. water in de waterkoker en giet dit vervolgens in een tweede pan die je op het vuur hebt staan. Hier voeg je het bouillonblokje aan toe. In deze pan kook je vervolgens de asperge-punten beetgaar. Het vocht uit deze pan gebruik je straks om de risotto mee te maken. Je verwarmt de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook een paar minuten. De knoflook mag hierbij niet bruin worden, want dit geeft een te sterke smaak aan het gerecht. Aan de pan met de ui en knoflook voeg je de risotto toe en dit fruit je een paar minuten mee, tot de rijstkorrels wat glazig worden. Dan blus je het af met de martini. Vervolgens voeg je telkens wat bouillon toe, let er op datde risotto niet droogkookt, tot de risotto gaar is in ongeveer 15/20 minuten. Blijf goed roeren zodat de risotto niet aan de bodem van de pan gaat plakken. Let er ook op dat je de asperges niet te gaar laat worden. Zet in nu 4 borden klaar. Verdeel de risotto en de aspergetips over de borden, leg de rivierkreeftjes er bovenop en als laatste verdeel je de room over de borden.

Ingrediënten

2 bakjes verse rivierkreeftjes
200 gr.  verse aspergepunten, van de rest kan je soep maken!
300 gr.  risotto
1 rode ui in kleine stukjes gehakt
2 tenen knoflook geplet en klein gesneden
1 goed gevuld glas witte martini
500 ml. visbouillon
250 ml. room
1 verse limoen
peper en zout
olijfolie