Recept Rijstsalade met geroosterde paprika

Breng in een pan 1 liter water met de bouillontablet aan de kook en verhit in een aparte pan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rijstkorrels al omscheppend tot ze omhuld zijn met een laagje olie. Voeg de bouillon en rijst toe en laat de rijst in ongeveer 20 minuten zachtjes gaarkoken. Rooster intussen in een droge koekepan de pijnboompitten goudbruin. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd het in dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Giet de paprika af en snijd ze inreepjes. Schep de bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig door de gare rijst. Laat de rijst afkoelen. Klop in een slaschaal de citroensap, de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de rest van de pijnboompitten en de rijst er luchtig door.

Ingrediënten

1 kippenbouillontablet
5 el. olijfolie extra vierge
250 gr. langkorrelrijst
3 el. pijnboompitten
2 stengels bleekselderij
6 bosuitjes
1 pot geroosterde paprika's
2 el. citroensap
zout en peper