Recept Rijstsalade met gerookte kip, kaas en sinaasappeldressing

Kook de rijst gaar en droog in water met en laat ze dan afkoelen in een kom.Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze met het groen in smalle ringen. Maak de worteltjes schoon en rasp ze fijn. Snijd de kipfilet en de kaas in kleine blokjes. Schep de lente-uiringetjes, de geraspte wortel, de kip- en kaasblokjes door de afgekoelde rijst. Snijd 1 sinaasappel in 6 plakken en halveer ze. Pers de andere sinaasappel uit. Roer het sap en de slagroom door de mayonaise en breng de dressing op smaak met een paar druppeltjes tabasco. Schep dan de dressing door de rijstsalade en garneer met de sinaasappelpartjes

Ingrediënten

200 gr. rijst naar keuze
wat zout
1 bosje lenteuitjes
150 gr. worteltjes
150 gr. gerookte kipfilet
100 gr. jonge roomkaas
2 sinaasappels
halve dl. slagroom
3 el. mayonaise,
wat tabasco
6 toefjes peterselie