Recept Rijst met aubergines en lamsgehakt

Was de aubergine en snijd de groente in blokjes. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat zo minstens een uur staan. Dep ze dan droog en bak de blokjes in een hapjespan met wat olie in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.

Pel en snipper nu de ui. Voeg wat extra olie aan de pan toe en fruit de uisnippers zacht. Bestrooi ze met een deel van de komijn, het kaneel en de koriander. Strooi de rijst in de pan en roer tot de korrels met een filmdun laagje olie zijn bedekt.

Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst gaar. Maak intussen het gehakt met de rest van de specerijen, zout en chilipoeder aan en draai hier van balletjes ter grootte van een stuiter. Bak ze in een koekenpan bruin en gaar.

Week de rozijnen en snijd de abrikozen in stukjes. Laat de rozijnen uitlekken. Schep de gehaktballetjes met de blokjes aubergine, rozijnen, stukjes abrikoos en ongeveer de helft van de walnoten door de rijst in de pan en warm kort door. Schep in een schaal en bestrooi met de rest van de noten en de gehakte kruiden.

Ingrediënten

1 grote aubergine
zout
olijfolie
1 ui
1 tl. gemalen komijn
1 tl. kaneel
1 tl. gemalen ketoembar)
500 gr. lamsgehakt
chilipoeder
1 volle el. rozijnen
3 gedroogde abrikozen
300 gr. langkorrelrijst
5 dl. bouillon
50 gr. walnoten
peterselie of koriander voor het bestrooien