Knijp de partjes van een halve limoen in een longdrink glas uit. Voeg de limoendelen en 10 muntblaadjes toe. Voeg 10 ml. suikersiroop en 2 theelepels rietsuiker toe. Stamp nu de ingrediënten 10 seconden voorzichtig aan. Vul het glas voor zo’n driekwart met crushed ice. Voeg nu 50ml Bacardi toe aan het glas en roer het geheel goed door met een theelepel.
Vul nu nogmaals aan met crushed ice en vul het glas af met koolzuurhoudedn mineraalwater. Garneer met de overige muntblaadjes of munttopje en een rietje.
Tip: Gebruik in plaats van normale Bacardi voor een pittige Mojito Bacardi Reserva of een frisse Mojito Bacardi Razz (voeg voor een Razz Mojito een aantal verse frambozen toe).
Hoe maak je je eigen suikerwater? Neem 1 kilo suiker en 1 liter water. Los de suiker of in warm water. Mix het goed. Laat de siroop afkoelen en zet het in de koelkast. Giet het in een lege fles en je hebt één liter suikersiroop.
Ingrediënten
50ml Bacardi
Sodawater
Crushed Ice
2 Partjes limoen
10 tot 12 muntblaadjes
2 theelepels rietsuiker
Scheutje suikersiroop
Munt voor garnering
Longdrinkglas
Lange theelepel
Muddler/stampertje
Couscoussalade
Snijd de courgette en de aubergine in de lengte in dunne plakken. Smeer ze in de met de olijfolie met zout en peper en gril ze. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in wat olie.
Maak nu de couscous klaar in de verhouding van de verpakking. Snijd de koriander klein en roer deze door de nog droge couscous. Verdeel de boter in stukjes door de couscous en voeg dan pas het water toe. Snijd de groente en champignons in stukjes en verkruimel de feta.
Roer door de couscous. Breng op smaak met de olie en het citroensap. Lauwwarm ’t lekkerst om te eten!
Ingrediënten
250 gr. couscous
2 courgettes
1 aubergine
half doosje champignons
stukje feta
bos koriander
25 gr. roomboter
scheut olijfolie
wat citroensap
wat olie met zout en peper voor het grillen van de groente
Kokosmilkshake met vers fruit!
Alle ingrediënten mengen in een blender of met een staafmixer. Uitschenken in hoge glazen, met een rietje. Leuk: De rand van het glas “frosten” met suiker en garneren met kleine orchideetjes!
Ingrediënten
1 blikje kokosmelk, koud uit de koeling
1 grote rijpe mango, schoongemaakt uit de koeling
half deel ananasvruchtvlees, uit de koeling
wat fijngeraspte gemberwortel
halve theelepel zout
¾ liter citroensorbet
halve geraspte limoenschil
wat ijsblokjes
Australische Apple Crumble
Begin met het schillen en in kleine stukjes snijden van de appels. Kook de appels samen met de jus d’orange, kaneel, en de bruine suiker tot de appels zacht zijn.
Giet de appels in een taartvorm en verdeel het gelijkmatig. Strooi de bloem met een beetje zout in een kom en meng het goed door elkaar. Wrijf nu met de handen de boter door de bloem tot het een fijn korrelende mix wordt.
Mix nog de suiker door de korrelende mix en verdeel het gelijkmatig over de appels. Bak in de oven op 200 – 220 graden voor ongeveer 40 minuten tot de top mooi bruin is en serveer als laatste met wat slagroom.
Ingrediënten
1 kg. appels, liefst Goudreinetten
2 el. jus d’orange
halve tl. kaneel
¾ kopje bloem
¼ kopje bruine suiker
90 gr. boter
Zeeuwse Bolussen
Maak een deeg van alle ingrediënten behalve de suiker en kaneel. Verdeel het deeg in stukjes van 60 gram en rol deze door een mengsel van suiker en kaneel.
Laat de stukjes dan een kwartiertje intrekken. Kneed de stukjes tot strengen in je vuist, en rol deze strengen weer door de suiker/kaneel. Rol de strengen op, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
Laat ze een half uur narijzen op de plaat, en verwarm de oven voor op 225 graden.
Doe de bolussen niet korter of langer dan 10 minuten in de oven en draai ze gelijk na het bakken om, anders plakken ze vast.
Tip: Doe ze na het afkoelen gelijk in een plastic zak, dan blijven ze langer zacht.
Ingrediënten
500 gr. bloem
1 ei
1 tl. zout
1 el. gedroogde gist
350 ml. melk
75 gr. boter
200 tot 250 gr.bruine basterdsuiker of rietsuiker
2 el. kaneel
Hartige rijstkoekjes
Kook de rijst gaar op de uw bekende manier. Klop de eieren los met de groenten, kaas en tijm en voeg naar smaak peper toe en schep dit eimengsel door de rijst.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en vet het licht in. Schep er met een ijsbolletjestang hoopjes rijst op en druk die plat. Schuif de bakplaat in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak de koekjes tot ze mooi van kleur zijn en het ei is gestold. Draai wel de rijstkoekjes halverwege een keer om.
Ingrediënten
250 gr. rijst
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
2 dunne preien, in ringetjes gesneden
4 eieren
100 gr. geraspte oude kaas
2 tl. tijm
wat peper
Kervelsoep
De boter smelten roer de bloem er door heen,voeg in gedeeltes de bouillon toe,eerst weer laten doorkoken dan weer nieuwe vloeistof erbij doen . Laat nu de soep op laag vuur 5 minuten doorkoken.
Braad de balletjes en voeg deze bij de soep,breng op smaak met peper en zout.
En strooi er voor het serveren de fijngesneden kervel doorheen.
Tip: serveer hierbij de Luxe witlofsalade van ReceptenRecepten en uw maaltijd is compleet!
Ingrediënten
1 liter bouillon
40 gr. boter
40 gr. bloem
8 el. fijngesneden kervel
200 gr. gehakt in kleine balletjes gedraaid
peper en zout
Marasquin-notenijs
Klop de slagroom met de basterdsuiker bijna stijf. Klop de eiwitten met de rest van de suiker en ietsje zout geheel stijf en voeg onder voortdurend roeren de eiwitten bij de slagroom, daarna de melk en dan de fijngehakte amandelen en de marasquin.. Giet het mengsel in een bakje en zet het in het vriesvak.
Ingrediënten
kwart liter slagroom
2 eiwitten
80 gr. basterdsuiker
1 deciliter
50 gr. gepelde amandelen
halve deciliter marasquin
Appeltaart met amandelspijs en bitterkoekjes
Wrijf de boter met de suiker en de citroenrasp tot een egale massa. Voeg 1 eetlepel water toe, kneed tot het water helemaal opgenomen is en meng het bakmeel erdoor. Voeg dan nog een eetlepel water toe en laat het deeg dan een paar uur, afgedekt, rusten in de koelkast.
Doe de appelschijfjes, rozijnen, krenten, de custard, de kaneel en vier eetlepels van de abrikozenjam in een grote kom en schep alles goed door elkaar.
Verwarm de oven tot 200 graden en laat het deeg weer op kamertemperatuur komen. Rol het uit tot een dunne lap genoeg om de bodem en de randen van de vorm te bedekken.
Kneed de amandelspijs met de eidooier en rol het mengsel uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het groot genoeg is om de deegbodem te bedekken. Leg de spijs op de deegbodem en druk goed aan. strooi hierop de verkruimelde bitterkoekjes.
Schep het appelmengsel erop en verdeel hierop de overgebleven appelschijfjes, druk alles goed aan. Bak nu de taart 50 minuten op 200 graden, verhoog de temperatuur tot 220 en bak nog 10 minuten.
Laat de taart afkoelen en verwarm de resterende abrikozenjam met het citroensap en bestrijk er de bovenkant mee.
Ingrediënten
halve citroen, schoonboenen en de helft raspen, dan uitpersen en 1 eetlepel sap gebruiken
125 gr. boter (natuurlijk liefst biologische roomboter)
125 gr. witte basterdsuiker
250 gr. zelfrijzend bakmeel
1 1/2 kilo zachtzure appels, geschild en in plakjes gesneden
75 gr. blanke rozijnen
10 gr. krenten
wat gemalen kaneel
1 el custard
10 el. abrikozenjam
150 gr. amandelspijs
10 bitterkoekjes, in kleine kruimels
1 eidooier
Aardbeiensurprise
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien met het ananassap in een blender en pureer de aardbeien.
Schenk de yoghurt erbij en laat de machine nog even draaien. Schenk de surprise in glazen, garneer eventueel met een rietje en leg een kleine aardbei op de drank.
Ingrediënten
ongeveer 125 gr. aardbeien
1 dl.ongezoet ananassap
halve lt. magere yoghurt