Bospaddestoelensoep

Snijd de bosuitjes fijn, houd de groene stukjes apart en borstel de paddestoelen schoon. Snijd dan ongeveer 2/3 van de paddestoelen in kleine stukjes en 1/3 in plakjes.

Verhit wat boter in een koekenpan.Voeg hier de witte stukjes van de bosuitjes en de fijngesneden paddestoelen aan toe.Voeg de wijn, melk, bouillon en tijm toe.Breng het geheel aan de kook en zet dan het gas laag en laat het tien minuten doorkoken

Pureer nu de soep met een staafmixer. Bak de plakjes paddestoelen in wat boter en voeg de crème fraiche, de groene gedeeltes van de bosuitjes, toe. Voeg hier als laatste de gepureerde soep bij en breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

750 gr,gemengde paddestoelen
4 bosuitjes
wat verse tijm
20 gr.boter
bouillon van porcini bouillonblokjes
50 ml. crème fraîche
150 ml. witte wijn
300 ml. melk

Forel-cremesoep

Visbouillon en de vermout tot 2/3 laten inkoken. 2 forelfilets in schuine repen snijden. Rest vaan de forelfilets met beetje visbouillon pureren. In pan forelpuree en slagroom, wel enkele lepels achterhouden, door elkaar roeren en 3 minuten  verwarmen.

Eierdooiers met rest van slagroom loskloppen. 2 eetlepels bouillon erdoor roeren. Al roerend eimengsel aan puree toevoegen en 2 minuten zachtjes verwarmen Over 4 diepe borden soep verdelen. Garneren met repen forelfilet, amandelen en blaadjes waterkers.

Ingrediënten

8 dl. visbouillon
2 el. Noilly Prat (droge vermout)
4 gerookte forelfilets
1/4 liter slagroom
2 eierdooiers
2 el. geroosterde, geschaafde amandelen
4 toefjes waterkers

Paasachtig lentesoepje!

Raapstelen wassen en worteltjes verwijderen en met een scherp mes de raapstelen fijn snijden. Dan de ui pellen en snipperen.

In een braadpan de olie verhitten. De ui  3 minuten zachtjes bakken en een deel van de raapstelen toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut laten slinken en t oevoegen: melk, dragon, wijn, bouillontablet en 2dl water.

Deze soep zo’n 5 minuten zachtjes laten koken. Iets laten afkoelen. Intussen peterselie boven een kopje fijnknippen. Soep in gedeelten in een keukenmachine pureren of
door een zeef wrijven. Met een garde of mixer de crème fraiche erdoor kloppen en de soep  op smaak afmaken met zout en peper.

Vier soepkommen voorverwarmen. Soep in de pan terugdoen. Al roerende op zacht vuur soep weer door en door heet laten worden. Achtergehouden raapstelen over de soepkommen verdelen en de hete soep erover schenken, en als laatste de peterselie erover strooien.

Ingrediënten

5 tot 6 bosjes raapstelen
1 ui
2 el. olijfolie
1 snufje peper
anderhalve dl. melk
4 tl. dragon
halve dl. witte wijn
1 snufje zout
4 takjes peterselie
2 bekertjes crème fraiche
1 tablet kruidenbouillon

Bruine bonensoep met pittige gehaktballetjes

Meng het gehakt met de sojasaus, knoflook , zout en cayennepeper naar smaak. Vorm er kleine balletjes van. Breng het  tomatensap aan de kook en voeg de soepgroenten, de gehaktballetjes en de bruine bonen toe.

Laat alles nu nog eventjes op een laag vuurtje goed doorwarmen. Tip: serveer met Iers landbrood van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

75 gr. rundergehakt
1 el. sojasaus
1 geperst teentje knoflook
zouten en wat cayennepeper
3 dl. tomatensap
100 gr. soepgroenten
halve bouillontablet
200 gr. uitgelekte  bruine bonen

Kruidige courgettesoep

Pel en snipper de ui. Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes. Smelt de boter in een pan en schep de ui, courgette en vermout erdoor. Smoor de courgette circa 5 minuten.

Voeg tweezevende van het water en de kruiden toe. Kook de courgette in nog circa 10 minuten zachtjes gaar. Pureer dit mengsel en voeg de bouillontabletten en nog het resterende water toe. Breng de soep opnieuw aan de kook.

Ingrediënten

1 ui
1 courgette
2 vleesbouillontabletten
25 gr. boter
1 dl. witte vermouth
1 el. verse gehakte peterselie
1 el.verse bieslook
halve el.verse tijm
1 el. verse koriander
7 dl. water

Kervelsoep

De boter smelten roer de bloem er door heen,voeg in gedeeltes de bouillon toe,eerst weer laten doorkoken dan weer nieuwe vloeistof erbij doen . Laat nu de soep op laag vuur 5 minuten doorkoken.

Braad de balletjes en voeg deze bij de soep,breng op smaak met peper en zout.
En strooi er voor het serveren de fijngesneden kervel doorheen.

Tip:
serveer hierbij de Luxe witlofsalade van ReceptenRecepten en uw maaltijd is compleet!

Ingrediënten

1 liter bouillon
40 gr. boter
40 gr. bloem
8 el. fijngesneden kervel
200 gr. gehakt in kleine balletjes gedraaid
peper en zout

Makkelijke maandagsoep

Giet het tomatensap in een grote pan en zet op hoog vuur. Voeg de groenten toe, samen met de tuinkruiden, het bouillonblokje en wat peper en zout.

Meng intussen het gehakt met het eigeel, de paneermeel en flink wat peper en zout en draai hier soepballetjes van en doe ze in de pan en voeg de vlinderpasta toe. Laat alles nu aan de kook komen. Laat de soep op het laagste pitje een kwartiertje zachtjes pruttelen tot alles gaar is

Serveertip:
in borden of kommen met een schepje verse pesto er bovenop en wat versgeraspte parmezaanse kaas erover gestrooid.

Ingrediënten

1 literpak tomatensap of groentesap
± ¾ zak boerensoepgroenten of wokgroenten
1 rundvleesbouillonblokje
handje verse tuinkruiden, peterselie, tijm, rozemarijn, lavas
handje vlinderpasta
250 gr. rundergehakt
1 eigeel
1 el paneermeel
2 el verse pesto
handje versgeraspte Parmezaanse kaas
peper  en zout

Erg gezonde voorjaarssoep!

Was de groente zorgvuldig, laat ze uitlekken en snijd of hak indien nodig de groenten wat kleiner. Fruit de ui, knoflook, selderij en peterselie in de hete olie. Gebruik een soeppan met dikke bodem

Als het mengsel een beetje kleur begint aan te nemen de tomaten en het spek toevoegen en deze al roerend nog even meefruiten. Giet daarna de bouillon erbij en voeg de groente toe.

Laat op een zacht vuur een klein uurtje koken en voeg ongeveer 10 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta toe. Bestrooi de soep met kaas, roer een paar maal goed door en draai het vuur uit, serveer de soep lekker heet.

Tip:serveer hierbij Iers landbrood van ReceptenRecepten!!

Ingrediënten

1 kg gemengde bladgroenten, bijvoorbeeld: andijvie, hartje van de sla, spinazie, rucola, brandnetel, snijbiet, jong borageblad, radijzenloof, waterkers, jonge prei, zuring
1 dl. olijfolie extra vergine
1 fijngehakte ui
half teentje fijngehakteknoflook
1 stengel fijngehakte bleekselderij
1 el. fijngesneden  peterselie
3 gedroogde fijngehakte tomaten
50 gr. jonge pecorino kaas
150 gr fregula, pasta uit Sardinië
100 gr.pancetta , of anders mager gerookt spek
1 ½ liter bouillon

Makkelijke Ananassalade

Snijd de geschilde appelen, het vruchtvlees van de tomaten, de ananas en de selderij in stukjes. Maak een dressing van de overige ingrediënten en serveer met toast en boter.

Tip: een goed, eenvoudig en smakelijk bijgerecht bij vele barbecuegerechten!!

Ingrediënten

3 schijven ananas
2 tomaten
2 stengels bleekselderij
3 zachtzure appelen
sap van een halve citroen
een beetje mayonaise
zout en peper
snufje suiker
wat kerriepoeder.

Courgettesoep met Italiaanse topping

Snijd de korsten van het brood en snijd in stukjes.Doe deze samen met de pesto en de Parmezaanse kaas in de blender, meng alles tot een smeuïg geheel en zet weg.

Was nu de courgettes en snijd deze in blokjes van anderhalve centimeter groot. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van dezelfde grootte. Pel de ui en snijd deze fijn.Pel de knoflook en pers deze uit.

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg de aardappel, courgette en de uitgeperste teen knoflook toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de warme bouillon toe en laat het geheel met deksel ongeveer15 minuten zachtjes koken, controleer wel de gaarheid van de aardappelen.

Als deze goed gaar zijn, pureer dan de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep als laatste de soep in borden of kommen en schep er voorzichtig een bolletje topping op.

Ingrediënten

voor de soep:
3 courgettes
1 ui
1 teen knoflook
2 kleine kruimige aardappelen
1 liter groentebouillon
1 el. olijfolie
peper en zout
voor de topping:
2 sneden witbrood,gedroogd
anderhalve tl. pesto
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas