Vleessalade met gevulde eieren

Kook de aardappelen in water met zout en bouillonblokjes tot de aardappels net gaar zijn. Zorg dat ze niet te lang koken, want dan kunt u geen mooie blokjes meer snijden en wordt de salade een compacte brij. Snijd de gekookte en afgekoelde aardappels in gelijke blokjes. Maak de corned beef los en meng met de worstjes, doperwten, appel, augurk en ui door de aardappels. Meng voorzichtig alles dooreen. Roer een sausje van de zure room, mayonaise, tomatenpuree, paprikapoeder en breng op smaak met peper, zout, tabasco en worcestershiresaus. Meng dit sausje voorzichtig door de salade. Zet de salade tot gebruik in de koelkast. Deze salade is het lekkerst wanneer het een dag van te voren wordt gemaakt. Het garneren gebeurt zo kort mogelijk voor gebruik. De gevulde eieren zijn in een handomdraai gemaakt! Snijd de eieren overlangs door en haal met een lepeltje de hardgekookte dooiers eruit. Prak met een vork tot het ei smeuïg is geworden en meng de overige ingrediënten erdoor. Voeg eventueel nog wat mayonaise toe als het mengsel wat droog is. Vul de eierholtes met een lepeltje vulling en leg op elk eitje een sprietje bieslook. Drapeer mooie droge bladeren ijsbergsla op een grote platte schaal. Vorm een grote, ronde bol salade in het midden en strijk glad. Schik de gevulde eieren aan de rand van de schaal en garneer de schotel met wat vleeswaar naar keuze.

Ingrediënten

1250 gr.vastkokende aardappelen
2 blikjes corned beef
1 blik bockworsten
500 gr.zeer fijne uitgelekte doperwten
1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
3 grote augurken, grof geraspt
1 middelgrote ui, geraspt
1 zure appel, grof geraspt
1 bekertje zure room
3 el. mayonaise
2 kruidenbouillontabletten
1 tl.paprikapoeder
wat vers gemalen peper en zout
wat tabasco en worcestershiresaus
Voor de gevulde eieren:
5 hardgekookte eieren
ongeveer 1 el. mayonaise
1 el.yoghurt
1 el gehakte bieslook en enkele sprietjes voor garnering
halve tl. kerriepoeder
peper en zout
een paar druppeltjes tabasco
1 krop icebergsla

IJsbergsalade met peer, noten en kaas

Maak de sla schoon en snijd deze in smalle reepjes. Hak de noten grof en klop deazijn met peper en zout naar smaak door elkaar tot het zout is opgelost. Klop de olie lepel voor lepel door de azijn. Schep het sausje door de sla en schep de helft van de geraspte kaas en de helft van de gehakte noten erdoor. Schil vlak voor het serveren de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schep ze door de salade. Garneer de salade met de rest van de kaas en de noten.

Ingrediënten

1 kleine krop ijsbergsla
50 gr. walnoten,
anderhalve el. azijn
zout en peper
4-5 eetlepels olie
125 gr. grof geraspte belegen kaas
2 rijpe handperen

Witte bonensalade met tomaat

Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af met koud water. Snijd de gewassen tomaten in partjes en de bosuitjes in ringen. Maak een sausje van de azijn, olie, uitgeperste knoflook, peper, zout en tabasco. Meng alle ingrediënten door elkaar. Lekker met brood

Ingrediënten

klein potje witte bonen
3 tomaten
2 bosuitjes,
teen knoflook
6 el. azijn
3 el. olijfolie
peper en zout

Tomatensalade met mozzarella

Snijd de gewassen tomaten en de mozzarella in plakjes. Schik deze om en om op een platte schotel en leg de blaadjes basilicum ertussen. Maak een sausje van olijfolie, azijn, peper en zout en schenk dit over de salade.
Snelle lekkere salade!

Ingrediënten

4 rijpe tomaten
2 bolletjes mozzarella
12 blaadjes basilcum
3 el. olijfolie
2 el. witte wijnazijn
peper en zout

Spinaziesalade

Was de spinazie en laat het goed uitlekken. Verwijder de buitenste bladeren en de kern van de rode kool en snijd de kool in zeer dunne reepjes. Snijd de ui in dunne ringen ende abrikozen in reepjes. Scheur de spinazieblaadjes eventueel in kleinere stukjes en leg de blaadjes in een schaal. Voeg de kool, ui en abrikozen aan de spinazie toe.Schep de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar. Bestrooi het geheel met de zonnebloempitten en de salade is af.

Ingrediënten

400 gr. verse spinazie
1 middelgrote rode kool
1 ui
125 gr. abrikozen
1 dl. dressing van olie en azijn
75 gr. geroosterde zonnebloempitten

Salade met tonijn en Hüttenkäse

Snijd de sla in kleine stukjes. Giet de tonijn af en meng deze door de sla en meng ook de Hüttenkäse erdoor.Garneer het geheel met de tomaatringen.

Ingrediënten

halve krop ijsbergsla
1 blikje tonijn op water
2 tomaten, in ringen gesneden
3 eetlepels Hüttenkäse

Salade met kippelevertjes en sinaasappel

Snijd de kippelevertjes doormidden en verwijder de adertjes. Smelt de boter in een koekepan en bak de levertjes zacht rondom bruin en gaar in ongeveer  5 minuten. Bestrooi zemet peper en zout en roer de azijn erdoor. Neem de pan van het vuur en leg er een deksel op om de levertjes warm te houden. Schil de sinaasappels en snijd ze in plakken, vang wel het sap op. Hak de noten grof. Was dan de sla en doe het in een kom en schep de olie, de levertjes en 3/4 van de gehakte noten erdoor. Besprenkel de salade met wat sinaasappelsap en garneer met de rest van de plakken sinaasappel en de rest van de noten. Tip: lekker met een warm knoflookstokbrood

Ingrediënten

250 gr. kippelevertjes
25 gr. boter
zout en peper
2 el. frambozenazijn
2 sinaasappels
25 gr.  pecannoten
150 gr. gemengse salade,
2 el. noten- of olijfolie

Salade met broccoli en geitenkaas

Snijd de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in een pan met kokend water en zout in ca. 4 minuten beetgaar. Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water, laat ze goed uitlekken en doe ze over in een schaal. Pers de citroen uit en druppel 3 eetlepels sap en de helft van de olijfolie over de broccoli. Halveer de kerstomaatjesen snijd de bosuitjes in stukjes. Snijd de geitenkaas in stukjes. Klop in een kommetje 1 eetlepel citroensap met de rest van de olijfolie en peper en zout naar smaak tot een dressing. Schep de gemende sla, kersentomaatjes en bosui er luchtig door. Schep de salade in 4 diepe borden en verdeel de broccoliroosjes,
geitenkaas en olijfolie erover.Meng er nog wat peper en olijfolie door.

Ingrediënten

1 dl. olijfolie
400 gr. broccoli
1 citroen
12 kersentomaatjes
2 bosuitjes
2 zakjes gemengde sla naar keuze
150 gr. geitenkaas
20 zwarte ontpitte olijven
zout en peper

Salade met appel, peer en camembert

Leg de camembert voor de saus een half uurtje in de diepvries zodat de korst er makkelijker afgesneden kan worden. Snijd de kaas in blokjes en doe deze met de crème fraîche en de wijn in een steelpannetje. Laat de kaas, op laag vuur, regelmatig roerend, smelten. De saus mag niet koken. Breng op smaak met peper. Schil nu de appelsen peren, snij ze in kleine stukjes en bestrijk ze met citroensap. Meng de sla met de appels en peren en schenk de warme saus erover. Direct serveren.

Ingrediënten

2 zacht zure appels
2 rijpe handperen
3 dl. witte wijn
wat citroensap
1 zak gemengde sla,
1 stuk camembert
1 bekertje crème fraîche
wat peper

Salade Mediterrannee

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan bruin en snij de courgette in plakjes van ca. 1 cm dikte. Snijd de paprika in reepjes. Maak de champignons schoonmet keukenpapier. Verhit nu de olie in een wok. Voeg de plakjes courgette, de paprikareepjes en de champignons toe. Roerbak dit totdat alles gaar is. Bestrooi het dan met de sesamzaadjes Breng het gerecht op smaak met zout. Serveer het gerecht op een lauwwarme temperatuur.

Ingrediënten

1 courgette
1 rode paprika
250 gr. champignons
3 el. sesamzaad,
5 el. olijfolie
wat zout