Chocolade aardbeien met slagroom

Smelt de 3 repen chocolade in de magnetron of in een pan, meng de chocolade heel goed door de slagroom heen. Haal vervolgens de aardbeien door het mengsel. En als laatste: doop de aardbeitjes even in de chocopops

Ingrediënten

1 doosje aardbeien
wat opgeklopte slagroom
wat chocopops
3 chocoladerepen bij voorkeur wit of melk

Bananen-ijs

Breng de melk in een pannetje aan de kook en pers de citroen uit. Schil de bananen. Maak ze snel fijn met een vork en giet er het citroensap over. Meng het er goed door.

Klop de eidooiers met de helft van de suiker totdat de compositie licht van kleur is. Geef hier de kokende melk bij en laat de crème op zeer zacht vuur onder roeren iets dikker worden. Haal dan de pan van het vuur en laat dan de crème afkoelen.

Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en voeg deze, samen met de bananenpuree bij de afgekoelde crème, roer voorzichtig alles door elkaar. Doe de compositie in een vorm en zet deze een nacht in de vrieskast om te bevriezen.

Ingrediënten

1 dl. melk
6 eidooiers
100 gr.suiker
1 citroen
5 dl.slagroom
12 zeer rijpe bananen

Mango-ijs

Pureer het vruchtvlees en doe het daarna over in een kom en voeg suiker en sap toe. Roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom bijna stijf in een kom en spatel de room door de vruchtenpuree. Schep het mengsel in een plastic doos of ondiepe schaal. Dek af met plasticfolie en zet het 1½ uur in de diepvries tot het half bevroren is.

Schep het ijs in de keukenmachine en mix het dan ongeveer30 seconden. Doe het ijs terug in de doos of schaal, dek het weer af en laat het helemaal bevriezen. Haal het ijs 15 minuten voor je het serveert uit de diepvries. Schep bolletjes ijs en garneer naar wens met extra schijfjes mango.

Ingrediënten

400 gr. vruchtvlees van verse mango’s
125 gram basterdsuiker
3 eetlepels mangosap
2½ dl. slagroom
wat extra schijfjes mango

Creoolse Banaansalade.

Kook de rijst gaar en snij het fruit in kleine stukjes, de druiven zonder pit en hak de walnoten fijn. Meng mayonaise, citroensap en specerijen tot een sausje. Meng de rijst, het fruit en het sausje en laat lekker intrekken.

Ingrediënten

hoeveelheid rijst voor 2 personen
8 slablaadjes
2 bananen
1 zure appel
125 gr. druiven
2 schijven ananas
2 el. walnoten
1 el. gewelde  rozijnen
2 el. geraspte kokos
4 el.mayonaise
2 el.citroensap
halve tl. chilipoeder
halve tl. mosterdpoeder

Moeders pudding!

Roer de eierdooiers schuimig met de suiker, meng nu het sap van de citroen en de sinaasappel en de yoghurt erdoor. Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom voorzichtig door de yoghurtvla. Schep moeders pudding in een schaal en garneer ze met partjes sinaasappel.

Ingrediënten

2   eierdooiers
80 gr. suiker
1 citroen
1 sinaasappel
125 ml. slagroom
5 deciliter yoghurt

Marasquin-notenijs

Klop de slagroom met de basterdsuiker bijna stijf. Klop de eiwitten met de rest van de suiker en ietsje zout geheel stijf en voeg onder voortdurend roeren de eiwitten bij de slagroom, daarna de melk en dan de fijngehakte amandelen en de marasquin.. Giet het mengsel in een bakje en zet het in het vriesvak.

Ingrediënten

kwart liter slagroom
2 eiwitten
80 gr. basterdsuiker
1 deciliter
50 gr. gepelde amandelen
halve deciliter marasquin

Geflambeerde appels!

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal met een appelboor het klokhuis uit de appels en zet deze  in een ovenschaal.Vul de appels nu met de boter en aardbeienjam en bestrooi de appels met de suiker.

Voeg de wijn en het water toe en zet het geheel twintig minuten in de oven totdat de appels zacht zijn. Schenk een scheutje rum over de appels en steek het aan. Leg de rijpe vijgen erbij en serveer direct.

Tip: houd kinderen weg bij het flamberen!

Ingrediënten

4 appels
100 gr. boter
4 el. aardbeienjam
100 gr. suiker
1 glas witte wijn
100 ml. water
wat strohrum van 80%!
4 mooie rijpe vijgen

Panna cotta met limoen en kokos

Panna cotta een dag van te voren:
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Klop het eiwit stijf met 15 gram suiker. Klop de eierdooiers los met 20 gram suiker en week de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in koud water.

Verwarm dan de melk en roer de gelatineblaadjes er doorheen. Schenk het melkmengsel bij de eierdooiers en klop het geheel tot het koud is. Meng de slagroom erdoor en voeg de kokosmelk en de pina colada toe, spatel het geklopte eiwit er doorheen. Schep alles in vier vormpjes en laat afgedekt opstijven in de koelkast.

Siroop, net voor het serveren maken:
Suiker zachtjes laten smelten in een pan met dikke bodem, als de suiker gaat karmeliseren, de limoensap en citroenlikeur toevoegen. Laat nu inkoken tot het een siroop is, let op! N(iet te lang doorkoken, want dan wordt het stroop en wordt het hard op het bord!

Als laatste: de kokosrasp op de bordjes strooien, panna cotta storten, limoensiroop er omheen en garneren met partje limoen.

Ingrediënten

1,25 dl. slagroom
1 eiwit
35 gr. suiker
2 eierdooiers
3 blaadjes gelatine
kwart liter melk
1 dl. kokosmelk
halve dl. pina colada
siroop:
50 gr. suiker
sap van 1 limoen
scheut citroenlikeur
wat geraspte kokos voor de garnering

Gepocheerde rabarber met yoghurtmousse

Meng de 200 gram suiker met het water en de grenadine. Breng deze siroop aan de kook en haal hem dan van het vuur. Laat de siroop afkoelen en bewaar hem tot de volgende dag in de koelkast. Leg de ricotta in een zeef bekleed met kaasdoek en plaats ook de ricotta in de koelkast tot de volgende dag.

Was de rabarber en snijd stukken van ongeveer tien centimeter. Doe de rabarber met de siroop in een pan en verwarm tot ongeveer 65 graden graden. Haal de pan met de rabarber van het vuur en sluit goed af. Bijvoorbeeld met aluminiumfolie. Laat de rabarber nu zes uur afkoelen in de siroop.

Meng de poedersuiker door de yoghurt en schep dit voorzichtig door de ricotta. Laat dit mengsel drie uur opstijven in de koelkast. Haal de rabarber uit de siroop en kook de siroop in tot deze dik vloeibaar is. Als de siroop als een dikke laag aan de bolle kant van een lepel blijft kleven is hij goed. Laat de siroop afkoelen voor serveren.

Ingrediënten

voor de yoghurtmousse
300 gr ricotta
50 gr. poedersuiker
150 ml. yoghurt
voor de rabarber
200 gr.suiker
500 ml. water
100 ml. grenadine
250 gr. verse rabarber

Arabische vlaflip

Dadels fijnmalen en in een coupe scheppen dan bedekken met plakjes banaan.
Yoghurt erover en wat kaneel erover strooien.

Tip: heel lekker en heel snel toetje!

Ingrediënten

50 gr. dadels, zonder pit
1 rijpe banaan
2 el. yoghurt
kaneel