Panpizza met paprika en salami

Bestrijk een koekenpan met 1 eetlepel olie en leg de sneetjes brood er dicht tegen elkaar in.

Bestrijk het brood met de tomatensaus en verdeel de salami, paprika en oregano erover. Strooi de kaas erover en druppel er nog wat olijfolie over.

Zet het deksel op de pan en bak de sneetjes in 8 tot10 minuten knapperig en laat de kaas smelten.

Carpaccio van tomaat met grijze garnalen

Neem 4 grote, platte borden en schik de garnalen telkens in het midden van het bord. Was de tomaten en snijd ze met een zeer scherp mes in flinterdunne schijfjes en schik deze schijfjes volgens eigen fantasie rond de garnalen.

Maak nu een dressing van 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico-azijn en de versnipperde bieslook en drappeer de dressing over de tomaten. Schik de blaadjes spinazie of zuring op de garnalen.

Laat nu de suiker met een scheutje water licht karameliseren en blus het geheel met de rest van de balsamico-azijn. Lepel telkens een lijntje van deze balsamico-caramel langs de rand van de borden.

Aardappelomelet met geroosterde pepers

Rooster de pepers boven de gasvlam tot het vel begint te blaren. Doe ze in een afgesloten plastic zak. Laat ze nog 20 minuten nastomen. Verwijder, als ze afgekoeld zijn, het vel onder koud stromend water.

Klop nu de eieren met room, zout en peper door elkaar. Voeg de aardappelschijfjes, uienringen en peterselie toe. Verhit de olie in een koekenpan met ovenbestendige steel en giet het eimengsel in de pan. Bak  het ongeveer 5 minuten op een middelmatig vuur.

Plaats de pan daarna in een voorverwarmde oven op 170 graden en laat de omelet nog zo’n  7 minuten garen. Serveren met plakjes geroosterde peper. Kan ook koud worden geserveerd

Kervelsoep

De boter smelten roer de bloem er door heen,voeg in gedeeltes de bouillon toe,eerst weer laten doorkoken dan weer nieuwe vloeistof erbij doen . Laat nu de soep op laag vuur 5 minuten doorkoken.

Braad de balletjes en voeg deze bij de soep,breng op smaak met peper en zout.
En strooi er voor het serveren de fijngesneden kervel doorheen.

Tip:
serveer hierbij de Luxe witlofsalade van ReceptenRecepten en uw maaltijd is compleet!

Franse salade

Verdeel de sla over 2 bordjes. Halveer nu  de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in partjes. Pel de ui en snij deze in dunne ringen.

Snij de aardappel in blokjes. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, de olijfolie, mosterd, peper en zout. Rangschik de tomaten, boontjes, aardappel, tonijn en olijven op de sla en sprenkel de dressing erover.

Lekker met warm donkerbruin brood. Of schep als lunch de ingrediënten voorzichtig in een schaal door elkaar en vul 4 opengesneden pitabroodjes met de salade.

Champignon-aardappelwafels met kaas

Maak de champignons schoon en snij ze fijn, schil de aardappels en rasp ze. Klop de eieren los. Meng nu in een grote kom de fijngesneden champignons, de geraspte aardappels, kaas, losgeklopte eieren, maïzena, room, zout en peper door elkaar.

Vet een wafelijzer in met wat boter of margarine. Bak van het beslag knapperige wafels in ca. 4 minuten. Gezond lunchgerecht!

Oosterse salade van aardbeien en kip

Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer grote exemplaren. Was en droog de sla en pluk of snij de sla kleiner. Was de komkommer en snij deze in smalle reepjes van ongeveer 5 cm lengte.

Maak eerst de saus: pureer het wit van de bosuitjes met de knoflook, rode peper, koriander, vissaus, poedersuiker en citroensap. Voeg wat water toe als de saus te dik is.

Snij het groen van de bosuitjes in diagonale stukjes en snij het gekookte kippenvlees in kleine stukjes. Verdeel de sla over 2 borden, leg een bergje mihoen in het midden en verdeel de aardbeien, komkommerreepjes en kip erom en eroverheen.

Strooi er de gemberwortel, munt en stukjes bosui over. Verdeel de saus over de borden en garneer met een takje koriander.Per persoon ongeveer 100 gram groenten en 50 gram fruit!

Broodje champignon-ananassalade

Laat de ananas boven een kom uitlekken. Maak de champignons schoon. Snij ze in plakjes. Breng in een kleine pan een bodempje water met een beetje citroensap en wat zout aan de kook. Doe de champignons erbij en kook ze heel even.

Laat de plakjes champignons in een zeef uitlekken. Roer de verse kaas samen met 1 eetlepel ananassap, de kwark, peper en zout zacht. Schep de reepjes kip, de stukjes ananas en de plakjes champignons er voorzichtig doorheen.

Snij de Italiaanse bollen doormidden en leg blaadjes sla op de onderste helften van de broodjes. Verdeel de champignon-kipsalade over de helften met sla. Leg de bovenste helft van de broodjes op de salade. Tip: je kunt deze salade van te voren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren.

Paddenstoelen uit de oven

Spreid de oesterzwammen uit op het bakblik van de oven. Hak of knip de peterselie fijn en snijd/hak de knoflook in piepkleine blokjes. Verdeel peterselie en knoflook over de paddestoelen, giet er royaal olijfolie over en bak in een voorverwarmde oven van 180 graden  ongeveer 20 tot 25 minuten.

Tip: lekker als lunchgerecht op een zondagse herfstdag!

Paprikaschotel

Verwarm de oven voor op 220 graden, schik de paprika’s naast elkaar in een niet ingevette ovenschaal of op een bakblik. Zodra het vel gaat blakeren en blazen vertoont keer je ze om.

Als aan alle kanten het vel is opgezwollen, haal je de paprika’s uit de oven en doe je ze in een grote kom die je afdekt met plasticfolie om het loslaten van het vel te vergemakkelijken.

Zodra ze hanteerbaar zijn, verwijder je het vel, zaad en zaadlijsten en snijd of scheur je de paprika’s in brede repen en schik ze vervolgens op een ondiepe schotel. Verdeel er knoflook, kappertjes, gedroogde tomaat, olie, oregano en in stukjes gescheurd basilicumblad over en bestrooi nu alles met zout naar smaak.

Tip: kan eventueel ook als voorgerecht worden geserveerd!