Kook de rijst en laat deze afkoelen. Kook dan de kipfilet gaar in een bodempje bouillon, laat afkoelen en snijd deze in stukjes.Laat de ananas uitlekken.
Meng alles goed dooreen en maak dan het sausje:
Yoghurt en dressing mengen en kruiden met peper, zout, een eetlepel kerriepoeder en flink wat bieslook.Flink laten koelen in de koelkast.
Tip: serveer hierbij bijvoorbeeld de Echte groene salade van ReceptenRecepten!
Ingrediënten
2 el. kerriepoeder
60 gr. magere yoghurt
30 gr. dressing extra light
200 gr. kipfilet
100 gr. ananasstukjes in eigen sap
100 gr. basmatirijst
naar smaak bieslook, peper, zout
400 ml. kippen of groentenbouillon
Kruidenomelet met Schotse zalm
Klop de eieren met de melk los. Voeg de kruiden en versgemalen zout en peper toe.Verhit nu in een kleine koekenpan de olijfolie. Schenk het eimengsel in de pan en bak op laag vuur tot de onderkant mooi bruin en de bovenkant net gestold is.
Keer de omelet met een deksel of bord en bak ook de andere kant mooi bruin. Stort de omelet op een bord en laat 5 minuten afkoelen.
Besmeer de omelet dun met de pesto. Snijd de omelet in mooie blokjes. Leg op elk blokje losjes een plakje zalmfilet en bestrooi eventueel met een beetje fleur de sel en extra verse kruiden.
Ingrediënten
6 biologische eieren
4 el. biologische volle melk
4 el. verse fijngehakte kruiden, bijvoorbeeld basilicum, tijm en munt
2 el. olijfolie
1 el De echte pesto van ReceptenRecepten
100 gr. gerookte Schotse zalmfilet
wat fleur de sel als garnering
Paasachtig lentesoepje!
Raapstelen wassen en worteltjes verwijderen en met een scherp mes de raapstelen fijn snijden. Dan de ui pellen en snipperen.
In een braadpan de olie verhitten. De ui 3 minuten zachtjes bakken en een deel van de raapstelen toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut laten slinken en t oevoegen: melk, dragon, wijn, bouillontablet en 2dl water.
Deze soep zo’n 5 minuten zachtjes laten koken. Iets laten afkoelen. Intussen peterselie boven een kopje fijnknippen. Soep in gedeelten in een keukenmachine pureren of
door een zeef wrijven. Met een garde of mixer de crème fraiche erdoor kloppen en de soep op smaak afmaken met zout en peper.
Vier soepkommen voorverwarmen. Soep in de pan terugdoen. Al roerende op zacht vuur soep weer door en door heet laten worden. Achtergehouden raapstelen over de soepkommen verdelen en de hete soep erover schenken, en als laatste de peterselie erover strooien.
Ingrediënten
5 tot 6 bosjes raapstelen
1 ui
2 el. olijfolie
1 snufje peper
anderhalve dl. melk
4 tl. dragon
halve dl. witte wijn
1 snufje zout
4 takjes peterselie
2 bekertjes crème fraiche
1 tablet kruidenbouillon
Paasquiche met groene asperges
Voorbereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een springvorm in. Snijd de harde onderkant van de asperges af. Snijd de asperges in stukken van 5 cm. lang. Kook de asperges 3 minuten in ruim water met zout.
Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en druk de randen goed dicht. Bestrooi de bodem met de geraspte kaas en verdeel de asperges over de bodem. Was en hak de kruiden fijn. Klop 3 eieren met de crème fraiche los en breng het op smaak met zout en peper.
Bereiding:
Roer de helft van de kruiden door het eimengsel en schenk het over de asperges. Snijd de mozzarella in stukken en verdeel het over de quiche.
Bak dan de quiche in 40 minuten gaar en goudbruin. Roer de rest van de kruiden door de olijfolie en druppel deze net voor het serveren over de quiche.
Tip: ook erg lekker bij de Paasbrunch!
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg voor hartige taart
3 el. olijfolie
wat olie om in te vetten
400 gr. groene asperges
100 gr. geraspte oude kaas
bosje basilicum
bosje peterselie
bosje bieslook
3 eieren
200 ml. crème fraiche
zout en peper
2 bolletjes mozzarella
Kapucijners met piccalilly
Bak ’t spek uit en verwarm daarna de kapucijners. Voeg dan de spekjes weer toe en warm ’t nog eens goed door. Eet ’t samen met ’n paar lepels piccalilly.
Ingrediënten
350 gr. spek, in dobbelsteentjes uitgebakken
1 potje piccalilly
1 blik kapucijners
1 stukje bakboter
Originele Krentenwegge
Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem, giet er de gistoplossing in, breek de eieren erbij en voeg de suiker, de in stukjes gesneden boter, komijn, kummel, anijs en kaneel toe.
Kneed alles, scheutje voor scheutje de rest van de melk bijschenkend, tot een soepel deeg. Laat dit deeg, afgedekt met een vochtige doek, 30 minuten op een warme plek rijzen.
Was de krenten en laat ze goed uitlekken en kneed dan de krenten met de klein gesneden oranjesnippers en sukade door het deeg en laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen. Beboter nu een bakplaat en vorm hierop het deeg tot een rechthoekig brood.
Klop het ei los met wat melk en bestrijk daar de bovenkant van het krentenbrood mee. Bak als laatste de krentenwegge in een voorverwarmde warme oven op 200 graden in 40 minuten gaar en bruin.
Ingrediënten
75 gr. oranje snippers
750 gr.krenten
1 tl. kaneel
halve tl. anijszaad,
anderhalve tl. kummel
halve tl. komijn
100 gr. boter
25 gr. suiker
2 eieren
50 gr. gist
3 dl. melk
1 tl. zout
500 gr. bloem
75 gr.sukade
nog1 ei
1 el. melk
Eieren met kruidenmayonaise op toast
Kook de eieren 6-8 minuten, laat ze even schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in plakjes. Hak de kruiden, kappertjes en ansjovis en meng ze met de mosterd en mayonaise.
Rooster de boterhammen goudbruin.Besmeer ze met halvarine, beleg ze met plakjes ei en verdeel de mayonaise erover.
Ingrediënten
8 st.eieren
wat gemengde Italiaanse kruiden
5 el. kappertjes
3 ansjovisfilets
een mespuntje mosterd
3 el. olijfmayonaise
8 dikke witte boterhammen
wat halvarine voor op het brood
Wilma’s Croissants
Begin met het mengen van alle ingrediënten voor de poolisch en laat dit afgedekt met plasticfolie 15 uur op kamertemperatuur staan!
Zeef de bloem erboven, voeg daarna de gist, het water, de suiker en het zout toe. Meng dit, je deeg is nu kruimelig, maar dat komt helemaal goed als je de boter toevoegt. Deze kneed je er na 2 minuten met de hand doorheen en blijf kneden tot je een soepel deeg hebt. Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik, wikkel het in plasticfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
Vorm een blok van de toerboter, zo groot als de helft van je deeglap, je moet het nog wel dicht kunnen vouwen en leg deze op de ene helft van je lap. Vouw het deeg dicht, rol het uit tot een 2 cm dikke lap, verhouding ongeveer 1:2. Vouw het deeg nu in 3-en op, zoals je een handdoekje op kunt vouwen, het ene uiteinde naar 2/3 van de lap opvouwen, dan het andere uiteinde daar overheen. Wikkel het deeg weer folie en laat het 20 minuten in de koelkast rusten.
Herhaal deze stap nog twee keer en draai het deeg steeds een kwartslag, zodat de naad niet steeds op dezelfde manier uitkomt. Laat het de laatste keer een half uur rusten.
Rol het deeg uit tot een lap van 2 tot 3 millimeter dik, verhouding 2:1. Snij hier vier rechthoeken uit en snij de rechthoeken diagonaal doormidden, je kunt nu het deeg invriezen, scheid de lapjes deeg dan wel van elkaar met folie Rol er nu croissantjes van, rol niet te strak, want anders bladert het straks niet. Laat het deeg 90 minuten afgedekt rijzen, tot het ongeveer in omvang verdubbeld is.
Verwarm nu de oven voor op 180 graden en bak de croissantjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar.
Ingrediënten
voor de poolisch:
60 ml.melk
60 ml water
halve tl. gedroogde gist
100 gr. bloem
voor het deeg:
200 gr. bloem
4 tl. gedroogde gist
30 ml. koud water
30 gr. suiker
6 gr. zout
30 gr. zachte roomboter
120 gr. zachte toerboter
Couscoussalade
Snijd de courgette en de aubergine in de lengte in dunne plakken. Smeer ze in de met de olijfolie met zout en peper en gril ze. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in wat olie.
Maak nu de couscous klaar in de verhouding van de verpakking. Snijd de koriander klein en roer deze door de nog droge couscous. Verdeel de boter in stukjes door de couscous en voeg dan pas het water toe. Snijd de groente en champignons in stukjes en verkruimel de feta.
Roer door de couscous. Breng op smaak met de olie en het citroensap. Lauwwarm ’t lekkerst om te eten!
Ingrediënten
250 gr. couscous
2 courgettes
1 aubergine
half doosje champignons
stukje feta
bos koriander
25 gr. roomboter
scheut olijfolie
wat citroensap
wat olie met zout en peper voor het grillen van de groente
Roerei met ham en kaas
Doe de eieren met de melk in een kom en klop ze met een garde goed los. Snij de plakjes ham fijn en roer dan de ham en de kaas door de eieren.
Doe er wat gehakte peterselie en een klein beetje peper en zout door, als de kaas niet pittig genoeg is. Verhit de boter in een koekenpan, doe het eimengsel erin en laat het op een laag vuur stollen, terwijl je het steeds blijft omscheppen.
Serveer als het ei vast is geworden op lekker vers brood, met wat fijngehakte peterselie erover gestrooid.
Ingrediënten
50 gr. halfvolle melk
4 eieren
50 gr. geraspte pittige kaas
50 gr. ham, ongeveer 3 plakjes
5-10 gram fijngehakte peterselie
wat boter om te bakken
wat peper en zout