Klop de eieren los. Meng in een kom de kaas met de blokjes groente, een derde van het ei, de taco kruiden en de peterselie tot een stevige massa.
Vorm er vier mooie burgers van en wentel deze door de rest van het ei en daarna door de verkruimelde cornflakes. Druk de cornflakes goed aan.
Verhit dan de olijfolie in een koekenpan en bak de kaas-groenteburgers in ongeveer 4 minuten mooi bruin, van binnen mag de kaas net gaan smelten.
Roer de yoghurt met de mayonaise, knoflook, zout en peper tot een sausje. Serveer de burgers tussen bruine bolletjes met gemengde sla en tomaat en schep het sausje erover.
Ingrediënten
2 eieren
200 gr. grofgeraspte belegen kaas
1 stengel bleekselderij, in hele kleine blokjes gesneden
1 worteltje, in hele kleine blokjes gesneden
1 el. tacokruiden
2 el. fijn gehakte peterselie
100 gr. cornflakes, verkruimeld
3 el. olijfolie
75 gr. Griekse yoghurt
1 el. mayonaise
1 tl. knoflookpuree
4 bruine bolletjes
2 mooi tomaten
wat blaadjes sla
Gebakken scholfilets
Spoel de scholfilets goed af onder koud water en droog ze af met een theedoek of keukenpapier. Maak de scholfilets op smaak met zout en peper.
Bak nu de scholfilets om en om, eerst de witte kant van de schol daarna de donkere kant, in ongeveer 7 minuten goudbruin in ruim boter op een middelhoog vuur.
Gebruik hiervoor een pan die in de oven geplaatst kan worden. Voeg een scheut witte wijn toe. Zet vervolgens de pan met scholfilets ongeveer 2 minuten in een driekwart hete grill.
Tip: eet hierbij eenvoudige gekookte aardappels of witte rijst!
Ingrediënten
1000 gr.scholfilets
2 mespuntjes zout
2 mespuntjes peper
80 gr. margarine
1 dl. witte wijn
Gestoofde witlof met banaan
Was de witlof, verwijder de bittere hartjes en verdeel de witlof in blaadjes en snij de ui fijn. Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en stoof daarin de ui met de witlof zacht. Snijd de banaan in plakjes en schep die door de witlof. Strooi er tenslotte wat peper en de peterselie over.
Tip: serveer met gebakken aardappelen!
Ingrediënten
8 stronkjes witlof
1 ui
4 eetlepel olijfolie
2 bananen
1 el.gehakte peterselie
peper
Gegratineerde gehaktschotel
Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden. Kook de Basmatirijst in 8 minuten gaar. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de prei in ringen en de champignons in schijfjes. Klop de eieren los met de slagroom en de helft van de kaas.
Verhit olie in de wok en roerbak het gehakt met de shoarmakruiden rul. Voeg de paprika en prei en champignons toe en roerbak het geheel nog circa 3 minuten. Schep de rijst erdoor en breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
Neem nu de pan van het vuur en schep de helft van het roommengsel door het gehakt/rijstmengsel en doe dit in een ovenschaal. Verdeel de rest van het roommengsel erover en bestrooi het met de rest van de kaas. Bak nu de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.
Tip: lekker met de Luxe komkommersalade van ReceptenRecepten!
Ingrediënten
2 eieren
200 gr. belegen geraspte kaas
4 el. shoarmakruiden
wat olijfolie
2 rode paprika's
1 bakje champignons
wat sambal
peper en zout
400 gr. prei
400 gr. rundergehakt
300 gr. basmatirijst
200 ml.slagroom
Gegrild Texels lam met balsamicosaus
Maak eerst de saus. Doe de balsamico in een pannetje met dikke bodem, samen met de suiker en de laurier. Breng voorzichtig aan de kook, roer tot de suiker is opgelost, draai de vlam laag en kook alles in tot de dikte van een dikke siroop.
Verwijder daarna het laurierblad. Bestrooi de lamkarbonades met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grillpan met dikke bodem. Grill de karbonades aan beide kanten mooi bruin; bak tot het vlees van binnen nog een beetje roze is.
Serveer de lamkarbonaadjes met wat van de siroop. Geef er gepofte tomaten met olijfolie bij, of wat gegrilde groenten, bijvoorbeeld courgette, aubergine en paprika en De Originele Hollandse aardappelpuree van ReceptenRecepten!
Ingrediënten
Voor de saus:
250 ml. balsamico
100 gr. suiker
1 laurierblad
Voor het lam:
4 grote of kleinere lamkarbonades
zout en versgemalen zwarte peper
halve el. olijfolie
10 gr. boter
Knolselderijpuree met witlof
Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snij dan de plakken in blokjes Kook de blokjes knolselderij en aardappel in de melk met zout in 20 minuten gaar
Verwarm intussen de boter met de suiker in een braadpan Bak daarin de witlof op laag vuur aan beide kanten bruin, samen met de tijm en breng alles op smaak met zout en peper
Giet de knolselderij en aardappelen af en stamp ze fijn, roer nu de crème fraiche erdoor en breng op smaak met zout en peper Verdeel de puree over een schaal en leg de gebakken witlof erop.
Ingrediënten
1 knolselderij
2 grote kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
750 ml. volle melk
10 gr. roomboter
1 el. suiker
6 stronkjes witlof, schoongemaakt en gehalveerd
halve tl. tijmblaadjes
150 ml. crème fraiche
Gegratineerde aspergerolletjes
Schil de asperges en snijd aan de onderkant het houterige gedeelte weg.Breng ruim water aan de kook en leg de asperges erin.
Breng het water opnieuw aan de kook en neem dan de pan direct van het vuur. Laat de asperges 15-20 min. afgedekt in het hete water liggen.
Neem ze dan uit de pan en laat het kookvocht inkoken tot ongeveer 2 dl. Rol in elke plak ham 2 asperges en rol daaromheen een plak kaas.
Leg de rolletjes in de ovenschaal en verwarm de oven voor op 220 graden Meng het kookvocht van de asperges met de slagroom en de eidooier en breng op smaak met zout en peper.
Schenk dit mengsel in een ovenschaal en gratineer de rolletjes ongeveer 15 minuten in de oven. En strooi voor het serveren de peterselie erover.
Ingrediënten
1 groot ei
300 gr. jonge graskaas
1.5 dl. slagroom
300 gr. gekookte ham
1.5 kg. mooie witte asperges
3 el. fijngesneden peterselie
Gebakken zalm met kappertjes
Zalm met peper en zout bestrooien, in hete olie aan beide kanten 1 minuut bakken. Op lager vuur aan beide kanten 3 tot 5 minuten bakken en apart houden.
Smelt 50 gram boter en voeg 2 eetlepels azijn en twee eetlepels kappertjes aan toe. Breng de saus aan de kook en laat het 2 minuten pruttelen, peper en zout en de gehakte peterselie toevoegen en de saus bij de zalm geven.
Tip: serveer met bijvoorbeeld langkorrelrijst!
Ingrediënten
50 gr.boter
2 el. kappertjes
2 el. olijfolie
2 el. wijnazijn
2 el. peterselie
4 moten mooie, verse zalm
peper en zout
Gebakken asperges met Scampi
Kook voor de saus de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar en bewaar een halve deciliter van het kookvocht.
Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn en de aspergestukjes tot de helft inkoken. Hak nu de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.
Bestrooi de scampi´s met weinig peper en zout. Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfole en verhit deze. Doe in een pan de asperges, in de andere de scampi´s en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.
Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter.Breng de saus op smaak met peper, zout en wat cayennepeper en roer op het laatste moment de kruiden erdoor.
Ingrediënten
100 gr.boter
1 e.l crème fraiche
0.5 dl. room
0.5 dl. witte wijn
15 stuks asperges
4 el. olijfolie
1 snufje bieslook
1 snufje cayennepeper
1 snufje kervel
12 stuks scampi´s
Kip in jagerssaus
Maak de olie heet in een braadpan en braad de kipfilets rondom bruin. Fruit de gesnipperde ui even mee. Faal de filets uit de wok en houd ze warm.
Voeg nu de tomatenpuree, de in plakjes gesneden champignons, de room en de kruiden toe. Leng dit mengsel aan met bouillon en witte wijn.
Breng het aan de kook en bind het met maïzena Maak de saus op smaak met peper en zout. Leg de kipfilets in de saus en laat het gerecht goed doorwarmen.
Tip: serveer hierbij gebakken aardappels of rijst!
Ingrediënten
4 kipfilets
1 ui
1 teentje knoflook
zout
wat versgemalen peper
1 blikje tomatenpuree
1 dl. witte wijn
1 dl. kippenbouillon
wat maïzena
scheutje room
1 el. peterselie
4 el. olijfolie.