B52

Het is van uiterste belang om de inhoud zo zorgvuldig mogelijk in het grote longdrinkglas  te gieten. Dit doe je door eerst de Kahlua zachtjes te gieten over de rug van een koffielepeltje tegen de binnenkant van het glas te houden. Vervolgens giet je op dezelfde manier in respectievelijke volgorde de Bailey’s en de Cointreau of Grand Marnier. Zorg ervoor dat de drie lagen identiek lijken qua inhoud. Na het gieten van de dranken steek je het geheel in brand. Laat het geheel ongeveer 1 minuutje branden, steek vervolgens een rietje onderin het glas en probeer dan eens!

Ingrediënten

3 cl. sinaasappellikeur,Cointreau of Grand Marnier)
3 cl. Bailey's)
3 cl. koffielikeur (Kahlua)

Luchtige rode bananen

Pel de bananen en was de frambozen. Doe ze in een kan en mix het geheel en voeg dan het cranberrysap toe en mix nogmaals.

Ingrediënten

2 bananen
2 handenvol frambozen
150 ml. cranberrysap

Bananen magie

Pel de banaan en de mango, halveer nu de mango en ontpit deze. Snij de vruchten in stukken en mix het geheel. Voeg de yoghurt en het sinaasappelsap toe en mix het nogmaals.

Ingrediënten

1 rijpe banaan
1 rijpe mango
75 ml yoghurt
150 ml, vers geperst sinaasappelsap

Kerstkoffie

Verdeel de advocaat over 4 koffieglazen, klop daarna de slagroom met de poedersuiker flink stijf. Schenk vervolgens de hete koffie voorzichtig over de bolle kant van een lepel erop, zodat de advocaat in een laag onderin de glazen blijft. Verdeel daarna de slagroom over de glazen en bestuif het tenslotte met een beetje nootmuskaat.

Ingrediënten

1 dl. slagroom
gemalen nootmuskaat
halve el.poedersuiker
2 dl. advocaat
4 koffieglazen

Meloen aardbeien smoothy

Pureer alle ingrediënten in een blender of mixer. Giet dan in een glas en doe er eventueel nog een scheutje 7 up bij.

Ingrediënten

125 gr aardbeien,
1el. aardbeien siroop,
halve galia- of ogenmeloen in blokjes, zonder pitten
tl suiker,
scheut citroensap,
2el. crushed ice.

Shake van avocado

Ontpit de vruchten en doe ze met het citroensap en de yoghurt in een mixer. Voeg suiker naar smaak toe of zet suiker op tafel, omdat in plaats van suiker soms zout en peper wordt gebruikt. Serveer het nagerecht zo koud mogelijk in hoge glazen.

Ingrediënten

2 grote rijpe geschilde avocado's
sap van 1 citroen
halve ltr. magere yoghurt
suiker naar smaak of peper en zout

Avondrood

Doe twee ijsblokjes in een longdrinkglas. Giet er de fruitsappen en de wodka met wijnsinaasappelsap over. Giet er de goed gekoelde schuimwijn bij, werk af met een schijfje ananas , een cocktailkers en geef er een rietje bij. Serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

4 cl wodka met wijnsinaasappelsap
10 cl droge schuimwijn
2 cl limoensap
4 cl ananassap

Bubbelige kerst bowl

In steelpan amandellikeur met kaneelstokje verwarmen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Intussen kumquats en carambola’s wassen en in dunne plakjes snijden. Dit gesneden fruit verdelen over 6 longdrinkglazen. De likeur verdelen over de longdrinkglazen en ongeveer 1 uur laten intrekken in de koelkast, dan serveren!

Ingrediënten

0,5 deciliter amandellikeur
1 kaneelstokje
6 kumquats
1 carambola
1 fles lekkere champagne

Spoom van lychees met rode port

Verwarm de witte basterdsuiker met het water tot de suiker is opgelost. Laat de suikerstroop afkoelen. Pureer de ontpitte lychees met het citroensap en roer er de peperkorrels door. Schenk het mengsel in een ijslaatje en laat het ong. 4 uur in de diepvriezer bevriezen. Roer wel het mengsel elk uur met een vork door.
Serveren: schep een bolletje in elk glas en schenk hierover wat witte port. Garneer de glazen eventueel met kleine lychees en serveer ze direct.

Ingrediënten

150 gr. witte basterdsuiker
5 dl water
500 gr. lychees
sap van 1/2 citroen
1/2 el gekneusde roze peperkorrels
rode port

Meloen met grappa

Doe 4 glazen in de vriezer. Halveer de meloen en verwijder de zaden en het vocht. Schep het vruchtvlees uit de meloen en snijd het in blokjes. Leg ze in een wijde kom en doe er citroensap over. Dek de kom af met plastic folie en zet hem 30 minuten in de vriezer.

Schep de blokjes om en verwijder het folie. Doe de kom weer in de vriezer tot de blokjes bevroren zijn. Doe de blokjes voor het opdienen door de foodprocessor en schenk er dan de grappa over.

Ingrediënten

1 grote Galiameloen
1 el gezeefd citroensap
4 el grappa