Ierse nachten

Schenk de dranken in een shaker op enkele ijsblokjes.Even roeren en dan -zonder het ijs- in een liefst wijde coupe schenken Versier deze Ierse nacht met een aan een prikker gestoken meloenballetje, een aardbei en een stukje ananas

Ingrediënten

2 delen Baileys
3/4 deel Gilbey's Gin
1/2 deel Cointreau

Moeders advokaat

In een kom de eieren, de kristalsuiker, de vanillesuiker en een snufje zout heel schuimig kloppen. Steeds kloppend de  brandewijn toevoegen, kom op een pan met water zetten, au-bain-marie, en blijven kloppen tot het mengsel lobbig wordt en gaat binden. Advokaat al roerende laten afkoelen. Serveer de advokaat in kleine glaasjes. Deze advokaat is 2 tot 3 dagen houdbaar. Tip: maak deze advokaat bijvoorbeeld voor een verjaardag, drink met mate.

Ingrediënten

Voor 15 glaasjes:
10 eieren
200 gr. kristalsuiker
half zakje vanillesuiker
zout
halve liter brandewijn

De echte Boerenjongens

Begin met de rozijnen te wassen en ze met 2 1/2 deciliter water met suiker, rozijnen en het stukje pijpkaneel aan de kook brengen en 10 minuten op een laag vuur laten koken, dan het stukje pijpkaneel verwijderen en de rozijnen uit het kookvocht nemen en laten uitlekken. Nu de rozijnen in de weckpot scheppen. Suikerstroopje nog 5 minuten laten inkoken en na afkoelen over de rozijnen schenken. Hierna de brandewijn toevoegen en sluit hierna de pot luchtdicht af. Laat de boerenjongens voor te gaan gebruiken, minstens 2 maanden op een donkere plaats wegzetten. U kunt de boerenjongens ongeveer 1 jaar bewaren.
Tip: drink met mate!

Ingrediënten

Voor 20 glaasjes:
500 gr.  gele rozijnen
250 gr.  kristalsuiker
stukje pijpkaneel
1 liter inmaakbrandewijn
extra nodig: 1 ouderwetse weckpot

Rolls Royce

Plaats alle ingredienten in een shaker/mixer en schud het goed door elkaar (30 seconden). Schenk daarna de mix in longdrink glazen.

Ingrediënten

Fijn (geraspt) ijs
2 delen brandewijn
2 delen citruslikeur (triple sec)
2 delen limoensap

Grasshopper

Plaats alle bestandsdelen in een shaker/mixer en shud ze gedurende 60 seconden goed door elkaar. Haal nu de drank door een zeef (in verband met de room en ijsblokjes) en schenk het geheel in een kelkglas. Proost!

Ingrediënten

6 ijsblokjes
2 delen chocoladelikeur
2 delen pepermuntlikeur
2 delen room

Milkshake met meloen

Snij de meloen in stukjes en houd 4 schijfjes apart en mix nu alles met de andere ingrediënten heel schuimig. Giet de shake in hoge bekers met een rietje en een schijfje meloen op de rand.

Ingrediënten

halve liter halfvolle melk
2 bolletjes vanille roomijs
1 mooie, rijpe galiameloen

Kiwi Milkshake

Schil de kiwi’s en snij ze in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze goed door elkaar. Laat de milkshakemix koud worden in de koelkast. Opdienen in gekoelde glazen (even van de te voren in de koelkast) met een rietje erin.

Ingrediënten

2 bolletjes ijs (vanille)
2 dl melk
2 kiwi’s
1/2 l yoghurt
4 eetlepels suiker
rietjes (optioneel)

Koffielikeur

De 2,5 dl water met de kandij basterdsuiker aan de kook brengen. In laten koken totdat de vloeistof stroperig wordt.

Koffiezetten van de koffie en de 5 dl water. Deze vermengen met het suikerstroopje en de vanillesuiker. Het mengsel af laten koelen en brandewijn en Cognac toevoegen. De likeur in een schone fles schenken en afsluiten.

Ingrediënten

250 gr kandijbasterdsuiker
2,5 dl water
50 gr gemalen koffie
5 dl water
1 zakje vanillesuiker
4,5 dl (inmaak)brandewijn
2 borrelglaasjes Cognac

Exotische bowl

Maak de alle vruchten, behalve de carambola schoon en snij ze in kleine stukjes. Snij de carambola als een ster.  frambozen, de kruisbessen, de zwarte bessen, de bramen en de aalbessen schoon. Doe alle vruchten met de de cassis in een glazen schaal en schep dit voorzichtig om. Voeg nu een flinke scheut pisang ambon erbij en serveer de bowl zo koel mogelijk.

Ingrediënten

1 lt. cassis limonade
scheut pisang ambon
1 mooie ananas
2 rijpe bananen
sap van 1citroen en limoen om verkleuren tegen te gaan
1 rijpe papaja
1 rijpe mango
200 gr. lychees zonder pit
1 carambola

Frambozen – bessen bowl

Maak de frambozen, de kruisbessen, de zwarte bessen, de bramen en de aalbessen schoon. Doe nu alle vruchten samen met de crème de cassis in een glazen schaal en schep dit voorzichtig om. Voeg nu de limonade toe en garneer met wat takjes munt.

Ingrediënten

lt. cassis limonade
1 dl. crème de cassis
1 bakje kruisbessen
1 bakje zwarte bessen
1 bakje bramen
1 bakje aalbessen
3 takjes munt
250 gr.  frambozen