Frozen Blue Daiquiri

Doe alle ingrediënten in een blender en blend maar heel even, een paar seconden. Zo hou je een prachtige heerlijke, blauwe cocktail met ijsgruis over.

Ingrediënten

60 ml. Havana Club
15 ml. Blue Curacao
15 ml. limoensap
wat ijsblokjes

Sex on the beach!

Pak een groot cocktailglas en vul dat met 2 of 3 ijsblokjes. Schenk hierover de wodka en de peach tree. Vul daarna aan met evenveel jus d’orange, grapefruitsap en cranberrysap.

Tip: garneer met een schijfje citroen, limoen  en twee rietjes!

Ingrediënten

30 ml.wodka
30 ml. peach tree
jus d'orange
grapefruitsap
cranberrysap
ijsblokjes
citroen
limoen

Chocolade Passie!

Smelt tijdens het koffiezetten alvast de chocolade op het vuur of in de magnetron.
Schenk achtereenvolgens de versgezette koffie, de amandelsiroop en de hete melk in de koffiekoppen.

Dek af met een flinke toef versgeklopte slagroom. Giet als laatste de gesmolten chocolade over de slagroom. Dit kan ook met witte chocolade!

Ingrediënten

250 ml.hete, sterke koffie
6 el. amandelsiroop
250 ml. hete melk
stijfgeklopte slagroom
1 reep pure chocolade

Originele Sangria

Was de vruchten goed schoon en snijd er plakken of halve schijfjes van. Neem een grote kan en doe de vruchten erin. Strooi de suiker erover en schenk de wijn, de cognac en wat spuitwater erover.

Tip: zet de kan in de koelkast en serveer de sangria minstens een uur later, bijvoorbeeld bij een barbeque!

Ingrediënten

2 sinaasappels
1 appel
1 citroen
suiker
100 gr.verse aardbeien
1 stokje kaneel
1 fles rode Spaanse wijn
1 dl. cognac of Grand Marnier
spuitwater

Aardbeiensurprise

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien met het ananassap in een blender en pureer de aardbeien.

Schenk de yoghurt erbij en laat de machine nog even draaien. Schenk de surprise in glazen, garneer eventueel met een rietje en leg een kleine aardbei op de drank.

Ingrediënten

ongeveer 125 gr. aardbeien
1 dl.ongezoet ananassap
halve lt. magere yoghurt

Italiaanse scroppino

Pak een grote mengmachine of een handmixer en een kom. Doe 2/3 citroensorbetijs en 1/3 vanille-ijs in de kom, verdun dit met de prosecco totdat dit een de dikte van een milkshake heeft.

Voeg hieraan een flinke scheut wodka en ongezoete room toe zodat het geheel lekker romig wordt en mooi vermengt. Daarna nog even stevig door laten mixen en het vervolgens in een champagneglas serveren.

Ingrediënten

200 gr. citroensorbetijs
100 gr. vanille-ijs
500 ml. prosecco
flinke scheut wodka
100 ml. ongezoete room

Cubra libre

Om een Cuba libre te bereiden vullen we een longdrinkglas met enkele ijsblokjes en persen hier een halve citroen of limoen in uit. We gieten er 3 tot 5 cl donkere rum bij en vullen het vervolgens met cola naar smaak. We werken onze cuba libre af met een schijfje limoen of citroen op de rand van het glas.

Ingrediënten

Per glas:
3-5 cl. bruine rum
halve citroen of limoen
cola
enkele ijsblokjes

Purple Rain

Schenk de Blue Curacao en de Flügel in een longdrinkglas. Aanvullen met 7-up en enkele ijsblokjes. Leuk: garneren met een lichtgevend rietje!

Ingrediënten

20 ml. Blue Curacao
1 flesje Flügel
7-Up
wat ijsblokjes

Heerlijke banana!

Muddle, stamp de banaan fijn, in de shaker en schenk het suikerwater, de citroensap, de witte rum, triple sec en de bols banaan erbij. Schud krachtig, ongeveer 8 seconden. Strain in een ijs gevuld longdrink glas, een strain is een zeef, die je op de shaker zet, waarna je de cocktail uitschenkt Garneer het drank met een schijfje banaan.

Ingrediënten

halve banaan
30 ml. witte rum, van extra kwaliteit
15 ml. triple sec
15 ml. bols banaan
15 ml. suikerwater
10 ml. citroensap
schijfje banaan.
ijs

Shake met aardbeien

Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en was ze grondig. Laat ze grondig uitlekken en plet ze zo fijn mogelijk. De honing samen met de likeur, de melk en het vanille-ijs in een shaker doen en hevig shaken tot alles goed gemengd is en lichtjes schuimt. In plaats van een shaker kunt u ook een mixer gebruiken. In een hoog cocktailglas doet u enkele ijsblokjes en giet er de aardbeienshake erover en dien de shake meteen op.

Ingrediënten

4 el. vloeibare honing
200 gr. aardbeien
6 glaasjes cognac of brandewijn
1 liter voile melk
6 bollen vanille ijs.