Bacardi Mojito

Knijp de partjes van een halve limoen in een longdrink glas uit. Voeg de limoendelen en 10 muntblaadjes toe. Voeg 10 ml. suikersiroop en 2 theelepels rietsuiker toe. Stamp nu de ingrediënten 10 seconden voorzichtig aan. Vul het glas voor zo’n driekwart met crushed ice. Voeg nu 50ml Bacardi toe aan het glas en roer het geheel goed door met een theelepel.

Vul nu nogmaals aan met crushed ice en vul het glas af met koolzuurhoudedn mineraalwater. Garneer met de overige muntblaadjes of munttopje en een rietje.

Tip: Gebruik in plaats van normale Bacardi voor een pittige Mojito Bacardi Reserva of een frisse Mojito Bacardi Razz (voeg voor een Razz Mojito een aantal verse frambozen toe).

Hoe maak je je eigen suikerwater? Neem 1 kilo suiker en 1 liter water. Los de suiker of in warm water. Mix het goed.  Laat de siroop afkoelen en zet het in de koelkast. Giet het in een lege fles en je hebt één liter suikersiroop.

Mangosmoothie

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de banaan in blokjes. Doe de mango en banaan in een hoge kom en voeg de kokosmelk, yoghurt, honing en citroenmelisse toe. Pureer dit met de staafmixer.

Indien je een blender hebt kun je alle ingrediënten in de blender doen en deze vervolgens pureren.

Tips: houd bij het snijden van het vruchtvlees enkele partjes mango achter en garneer hiermee de smoothie
Deze smoothie is overigens ook erg lekker om de dag mee te beginnen!

Black Russian

Doe de Tia Maria met de wodka in een mengglas en roer dit voorzichtig door elkaar. Schenk het mengsel in lage glazen.

Steek de Black Russian aan voor een extra feestelijk effect. Voeg nu aan elk glas een ijsklontje toe. Tip: u kunt de Tia Maria eventueel vervangen door Kahlua.

Bloody Mary

Meng de wodka, de tomatensap en de tabasco goed door elkaar. Voeg de worcestersaus en het zout toe en roer het geheel goed. Schenk deze Bloody Mary uit in lage glazen.

Kokosmilkshake met vers fruit!

Alle ingrediënten mengen in een blender of met een staafmixer. Uitschenken in hoge glazen, met een rietje. Leuk: De rand van het glas “frosten” met suiker en garneren met kleine orchideetjes!

Soepje van watermeloen

Snij de meloen in grove stukken nadat deze geschild is. Neem nu enkele stukken meloen apart voor de versiering achteraf en doe de overige meloen met de suiker in een blender en mix het geheel tot je een romig soepje

Laat in de koelkast heel koud worden en doe de bosvruchtjes er pas bij vlak voor het opdienen. En als laatste: werk af met de opzij gehouden meloenblokjes en de munt!

Tip: lekker op warme dagen en bij de barbecue!

Kauwgombal

Schenk de Pisang Ambon, de Blue Curacao en de Feigling in een longdrinkglas met enkele ijsblokjes en vul dan aan met jus d’orange.

Tip: garneer bijvoorbeeld met 2 metallic rietjes!

Fat Box

Schenk alle ingrediënten in een shaker met 1 of 2 ijsblokjes. Even kort shaken en door een barzeef in een shotglas schenken.

Electric Smurf

Doe drie ijsblokjes in een longdrinkglas. Schenk daar de Malibu en de Blue Curacao overheen. Vul aan met evenveel ananassap als 7-up.

Tip: garneer met een roerstaafje en een rietje!

Blue Monday

Giet de Tequila, de Drambuie en de Blue Curacao in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe. Even shaken en vervolgens in een longdrinkglas serveren. Daarna aanvullen met de limonade.