Snijd de witte kool in dunne reepjes met een koolmes of gebruik eventueel de keukenmachine. Snijd de wortels in dunne reepjes, de bosuitjes in dunne ringen en de ananas in kleine blokjes. Laat de mandarijntjes goed uitlekken en bewaar het sap.
Meng dit alles vervolgens goed door elkaar. Maak een dressing van de yoghurt, kokosmelk en wat sap van de mandarijntjes. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout. Schenk deze dressing over de koolsalade.
Tip: lekker bij een zomerse barbecue!
Ingrediënten
250 gr. witte kool
100 gr. wortel
2 bosuitjes
100 gr. verse ananas
1 blikje mandarijntjes
1 el. vers gesneden bieslook
halve dl. Griekse yoghurt
1 el. kokosmelk
wat peper & zout
Gegrilde tonijn met een erg lekkere tomatensaus!
Kook de aardappels gaar en laat ze afkoelen. Snijd ze doormidden en roer in een kom de olijfolie, paprikapoeder, citroensap en zout en peper door elkaar. Laat hierin de tonijn en de aardappels 1 uur marineren.
Maak ondertussen de saus op de volgende wijze:
Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak daarin de hamreepjes 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Voeg de resterende olie toe en fruit daarin de ui, knoflook, paprikablokjes, tijm en laurier. Laat de groenten met het deksel op de pan 6-7 minuten stoven.
Voeg dan de tomaten, sherry en suiker toe en laat alles nog 15 minuten koken met het deksel schuin op de pan tot de saus is ingedikt. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de hamreepjes erdoor.
Rijg de blokjes tonijn en de aardappels om en om aan spiesen en gril ze op een barbecue of in een grilpan circa 8 minuten. Serveer ze met de warme saus.
Ingrediënten
1 kilo tonijnsteaks, in blokjes van 3 cm gesneden
12 kleine rode aardappels, schoongeschrobd
4 el.olijfolie
2 el.paprikapoeder
sap van halve citroen
zout en zwarte peper
Voor de tomatensaus:
4 el.olijfolie
100 gr. gekookte hamreepjes
1 fijngesnipperde ui
3 tenen fijngesnipperde knoflook
1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
1 tl. tijm
1 laurierblad
2 blikken tomatenblokjes
100 ml. droge sherry
snufje suiker
zout en zwarte peper
Passiefruit saus
Meng het passiefruitsap met de maïzena in een pan. Voeg het limoensap, bruine suiker en de soyasaus toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het koken totdat de jus helder wordt.
Tip: deze saus is verrukkelijk bij varkenslapjes, steaks of bij de barbecue.
Ingrediënten
250 ml. vers passiefruit sap
1 el. maïzena
2 el. limoensap
1 tot 2 el. bruine suiker
2 el. soyasaus.
Compote van Carambola
Snijd de carambola’s in dunne plakjes. Doe de wijn in de pan en roer de basterdsuiker er door. Breng het geheel aan de kook en doe de carambola erdoor. Kook de carambola in ca 5 minuten net gaar. Bind de saus eventueel met wat maizena en laat de compote afkoelen. De compote smaakt heerlijk bij vleesgerechten.
Tip: lekker bij de barbecue!
Ingrediënten
4 carambola’s ook wel stervrucht genoemd!
1dl. zoete, witte wijn
5 el. witte basterdsuiker
halve el.maïzena
Gegrilde Lamskoteletten
Wrijf de lamsracks in met de kruiden, olie en knoflook en peper en zout naar smaak toevoegen. Gril de lamsracks in 5 tot 7 minuten op een hete grill en trancheer de gegrilde lamsracks in koteletjes
Ingrediënten
3 lamsracks, ongeveer 6 koteletjes per lamsrack
wat gemengde droge kruiden, rozemarijn en tijm
zout en peper
olijfolie
1 teen knoflook, geperst
Gepofte Aardappels
Borstel de aardappelen schoon en kook ze in 25 minutenin ruim kokend water gaar en wikkel ze elk in een stuk aluminiumfolie.
Breng de zure room op smaak met zout en peper en roer er de kappertjes door. Leg de ingepakte aardappelen tussen het houtskool en laat ze in 15 min.door en door warm worden.
Tip:serveer de hete aardappelen met de zure room
Ingrediënten
8 grote vastkokende aardappelen
kwart liter zure room
zout en peper
4 el.kappertjes
Ribeye met paprikasaus
Meng in een kom de rode wijn met de rozemarijn en de helft van de knoflook. Leg de ribeyes hierin en marineer ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast en keer het vlees af en toe. Laat het vlees voor je het gaat roosteren even op kamertemperatuur komen.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin. Pureer met een staafmixer de amandelen met de paprika, de chilipeper, de peterselie, de olijfolie en de rest van de knoflook. Breng de paprikasaus op smaak met zout en versgemalen peper, dek de saus tot gebruik wel af.
Neem de ribeyes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk de steaks dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue. Gril ze op heet vuur in 2 tot 3 minuten per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Bestrooi ze met zout en peper en serveer met de paprikasaus.
Tip: serveer hierbij de Barbecue aardappelsalade van GerechtenGerechten!
Ingrediënten
150 ml. rode wijn
1 el. fijngesneden rozemarijn
3 teentjes knoflook , in plakjes geschaafd
4 stuks mooie ribeye
25 gr. amandelschaafsel
1 pot geroosterde paprika, uitgelekt 450 gram
halve spaanse peper zonder zaadjes
3 takjes fijngesneden peterselie
2 el. olijfolie
zout en versgemalen peper
Makkelijke Ananassalade
Snijd de geschilde appelen, het vruchtvlees van de tomaten, de ananas en de selderij in stukjes. Maak een dressing van de overige ingrediënten en serveer met toast en boter.
Tip: een goed, eenvoudig en smakelijk bijgerecht bij vele barbecuegerechten!!
Ingrediënten
3 schijven ananas
2 tomaten
2 stengels bleekselderij
3 zachtzure appelen
sap van een halve citroen
een beetje mayonaise
zout en peper
snufje suiker
wat kerriepoeder.
Varkenshaas medaillons
Snijd de varkenshaasjes in 4 gelijke stukken en zet dan de haasjes recht op en druk ze voorzichtig in elkaar totdat er een mooie ronde medaillon ontstaat.
Kruid nu het vlees met de kruiden en laat dit minimaal een half uur intrekken en bak de medaillons nu gaar op de barbecue.
Ingrediënten
6 stuks mooie biologische varkenshaasjes
wat vers gemalen peper
wat zout
vleeskruiden
100 gr. boter
Hongaarse karbonades
Begin met het wegsnijden, met een scherp mes, van de vetranden van de karbonades.Meng het paprikapoeder en zout door de olie en smeer de karbonades aan alle kanten goed met dit mengsel in.
Grill de karbonades aan elke kant ongeveer 6 minuten op matig vuur op de barbecue.
Tip: erg lekker hierbij: Salade Mediterrannee van ReceptenRecepten.
Ingrediënten
6 biologische varkenskarbonades
3 el. olijlolie
1 1/2 tl. paprikapoeder
wat zout