Recept Ravioli met spinazie en ricotta

Meng het bloem met één ei, een theelepel olijfolie en een snufje zout. Meng het deeg met een vork tot het ei opgenomen is in de bloem. Kneed nu het deeg stevig tot het stug en droog is. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Wikkel het deeg in keukenfolie en laat het een uur in de koelkast rusten. Was de spinazie met ruim water en verwijderen eventueel de steeltjes (bij wilde spinazie altijd de steeltjes verwijderen, deze zijn bitter) Laat de spinazie uitlekken en smoor ze op laag vuur drie tot vier minuten. Je hoeft geen water toe te voegen, het water dat nog aan de blaadjes zit is voldoende. Af laten koelen en fijn snijden. Meng de ricotta met de dooier van het andere ei. Breng de ricotta op smaak met versgemalen zwarte peper en nootmuskaat. Roer er nu de fijngesneden spinazie door. Rol het pasta-deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Haal het deeg een keer of vijf door de pasta machine op de grootste stand. Vouw hierbij het deeg iedere keer in de lengte dubbel voor je het door de machine haalt. Rol nu het deeg uit tot de dunste stand. Steek rondjes uit het deeg of snijd vierkantjes. Leg op iedere plakje deeg een theelepel vulling, bevochtig de randjes en leg er een twee plakje deeg op. Let op dat er geen lucht tussen de vulling en de pasta komt. Hierdoor kan de ravioli open gaan tijdens het koken. Kook de ravioli in ruim kokend water met tien gram zout per liter water. Afhankelijk van de grootte van de ravioli duurt dit drie tot zes minuten. Als je ze nog een minuut doorkookt nadat ze gaan drijven is ook de vulling gaar. Smelt terwijl de ravioli kookt de roomboter met de salie op laag vuur. Schep het schuim van de boter en giet over de gare ravioli.

bron: lekkereten.net

Ingrediënten

  • per persoon 12 middelgrote ravioli
  • 90 g bloem
  • 2 eieren (maat M / 60 g)
  • 150 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • olijfolie
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 tl gedroogde salie
  • zwarte peper
  • zout
  • nootmuskaat