Recept Ravioli met pompoenvulling

Begin met voorverwarmen van de oven op 180 graden. Stort de bloem op een schoon werkblad en meng de snuf zout erdoor en maak een kuiltje in de bloem en breek daar de vier eieren in. Kluts met een vork de vier eieren en probeer rustig met een vork beetje voor beetje de bloem door de eieren te mengen. Voeg halverwege de eierdooier toe en blijf de bloem door het ei mengen, totdat je het gevoel hebt dat het niet echt meer mengt. Nu ga je met je handen een deegbal vormen.Kneed het deeg 5 tot 10 minuten, zodat het een elastische bal wordt. Bedek de bal met folie en laat de bal pasta minimaal dertig minuten rusten in de koelkast.

Maak ondertussen de vulling door de pompoen te schillen, de zaadlijsten te verwijderen en de pompoen in stukken te snijden.Vet een bakplaat in en leg de stukken pompoen op de bakplaat.Strooi er wat zout en peper over en wat olijfolie en rooster de pompoen ongeveer twintig minuten in de oven. Stamp de geroosterde pompoen fijn met een aardappelpureestamper. Meng er met een lepel de eierdooiers, kaas en bitterkoekjes door en breng dit mengsel op smaak met zout en peper.

Rol de pasta uit met een pastamachine tot je lange dunne vellen pasta hebt en snijd hier rechthoeken uit. Leg steeds op ongeveer 1/3 deel van de pasta een lepeltje vulling en plak de ravioli voorzichtig dicht door een ‘plakrand’ te maken met wat water. Kook de pasta tot deze “al dente” is, dit duurt ongeveer vijf minuten maar je moet af en toe gewoon een stukje proeven. Serveer de ravioli besmeerd met wat gesmolten boter en geraspte Parmezaanse kaas!

Ingrediënten

voor de pasta:
500 gr. pastabloem
4 eieren
1 eierdooier
een snufje zout
voor de vulling:
1 butternut pompoen
2 eierdooiers
2 handen geraspte Parmezaanse kaas
2 verkruimelde bitterkoekjes
wat olijfolie
zout en peper, naar smaak
nootmuskaat, naar smaak