Recept Ravioli gevuld met taleggio en aubergine

Pastameel met ei mengen en uitrollen tot een mooie dunne pastalaag  en vierkanten uitsnijden of met een glas een rondje uitdrukken, 4  stuk ravioli’s per persoon  is  wel voldoende.

Voor de vulling de aubergines wassen en schillen en in kleine blokjes snijden en kort smoren in een koekenpan. De Taleggio in kleine bokjes snijden, van het vuur af toevoegen en mengen. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Klein beetje van de vulling op een uitgesneden stukje pastameel leggen.Van een ander stukje pasta de rand rondom nat maken en erop leggen, nu rondom op de rand aandrukken met een vork.Zorg ervoor dat de vulling er niet uitloopt. Nu even laten rusten op een met meel bestoven rooster of bord.

De tomaten even in kokend water leggen, ontvellen en de  pitjes eruit halen. Daarna in stukjes van een halve centimeter cm snijden en even op het vuur laten smoren. De basilicum julienne (over de lengte) snijden en wat oter op een laag vuur smelten.

Water aan de kook brengen en de ravioli toevoegen en in  ongeveer twee minuten gaar koken.Ravioli uit laten lekken en op een bord leggen.Gesmolten boter erover heen.Klein beetje tomaat in het midden van het bord op de ravioli.  Julienne gesneden basilicum op de tomaat. Geraspte Parmezaanse kaas en klein randje peper en/of (voor het mooie) rondom het bord.

Ingrediënten

voor de pasta:
100 gr. pastameel
1 ei
voor de vulling:
1 aubergine
100 gram Taleggio, dit is een Italiaanse zachte kaas
peper en zout
voor de garnering:
2 smaakvolle tomaaten
ongeveer 20 blaadjes basilicum
50 gr. roomboter
ongeveer 5 gemalen snippers Parmezaanse kaas
peper en zout