Recept Rabarbergeleitjes met vanilleyoghurt

Breng de aardbeien-kersendrank aan de kook. Voeg de rabarber toe en kook de rabarberstukjes in ongeveer  5 minuten beetgaar.

Week intussen de blaadjes gelatine zo’n 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete vocht. Roer de suiker erdoor. Laat het gelatinemengsel in een bak met koud water iets afkoelen.

Schenk het dan in twee puddingvormpjes of timbaaltjes. Laat de rabarbergeleitjes ca. 1 uur in de koelkast opstijven. Als laatste: plaats de rabarbergeleitjes op vier  bordjes en serveer met de vanilleyoghurt. Garneer met wat toefjes mint.

Ingrediënten

300 ml. aardbeien-kersendrank
2 dunne stengel rabarber, in stukjes van 1 cm gesneden
4 blaadjes witte gelatine
3 el. suiker
400 ml.vanilleyoghurt
ongeveer 4 toefjes mint