Recept Rabarber-griesmeelpudding

Was de krenten en week ze in lauw water, breng de melk aan de kook, strooi het griesmeel erin en laat het in 10/15 minuten onder voortdurend roeren binden. Schep nu de suiker, krenten en het sinaaappel-citroenraspel erdoor.Sla de eiwitten stijf en schep ze door de hete griesmeelpudding. Spoel een puddingvorm met koud water om, giet de griesmeelpudding erinwn laat deze afkoelen. Maak de rabarber schoon, verwijder de schil en snijd de stelen in blokjes. Breng ze met een beetje water met anijs, kaneel en suiker aan de kook en kook de rabarber beetgaar. Laat de nu rabarber afkoelen en schep hierna  de gehakte citroenmelisse erdoor. Giet de uitgelekte rabarber op een bord of schaal en stort de griesmeelpudding erop. Garneer het geheel  met blaadjes citroenmelisse

Ingrediënten

2 el. krenten
4 dl. magere melk
6 el. griesmeel
2 el. suiker
raspel van 1 sinaasappel en 1 citroen
300 gr. rabarber
mespunt gemalen anijsbloempjes
mespunt kaneel
2 e.l suiker
1 el. grof gehakte citroenmelisse
4 takjes citroenmelisse