Recept Pittige stamppot van raapsteeltjes

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar, snij dan de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen en snij de raapstelen wat kleiner. Verwijder eventueel van de pepertjes de pitjes en verkruimel dan de pepertjes. Schil nu de appel en boor het klokhuis er uit en snij de appel in plakken. Maak van de gare aardappelen met hete melk een puree. Bak de plakken appel in de margarine bruin en bak de spekreepjes op een niet te hoog vuur goudbruin. Meng als laatste de raapsteeltjes en de spekreepjes door de puree en maak dit pittig op smaak met de chilipepertjes en zout.

Ingrediënten

500 gr.aardappelen
400 gr.raapsteeltjes
100 gr. gekookte ham
50 gr. rauwe ham
2 gedroogde chilipepertjes
1 grote appel
anderhalve dl. halfvolle melk
1 el. vloeibare margarine
wat zout