Recept Pittige gebakken champignons

Maak de champignons schoon en snijd de stelen er af. Snijd, grote champignons in tweeën of in vieren. Verhit de olijfolie in een braad of koekenpan. Voeg de knoflook en de fijn gesneden pepers, zonder zaadjes, toe en fruit deze in een halve tot een hele minuut lichtbruin, Voeg de champignons toe en bak ze op laag vuur al roerend tot ze alle olie uit de pan hebben opgenomen. Draai het vuur laag. Wacht tot het vocht uit de champignons is gestroomd. Draai het vuur dan meer weer hoof en bak de champignons nog 4-5 minuten, al roerend, tot het vocht bijna verdampt is. Voeg dan het citroensap en peper en zout naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor en bak alles nog een minuutje. Schep de gebakken champignons in een verwarmd schaaltje en serveer ze heet of warm. Geef er stukjes of sneetjes knapperig brood bij om het kookvocht op de deppen.

Ingrediënten

450 gr champignons
5 el Spaanse olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode Spaanse peper
1 groene Spaanse peper
scheutje vers citroensap
zout en peper
4 el fijngehakte verse bladpeterselie
wat knapperig brood om er bij ter serveren.