Recept Pittige asperges uit de wok

Pel de knoflook en snijd deze in dunne schijfjes. Schil de wortels, was ze en sijd ze in reepjes. Was de asperges, schil de witte asperges en snijd de houtige uiteinden eraf. Snijd van de groene asperges alleen de uiteinden af. Halveer de asperges in de lengte en snijd ze in stukken. Dep het vlees droog en snijd het in reepjes. Verhit 1-2 eetlepels olie in een wok of een grote pan. Braad het vlees flink aan, breng het op smaak en neem het uit de pan. Verhit 1-2 eetlepels olie in het braadvet. Bak hierin de groenten en de knoflook 5-6 minuten. Was de koriander en pluk de blaadjes van de takjes. Schil de gember en hak hem fijn, voeg dan de gember, de sojasaus en de sambal bij de groenten en bak alles nog 1-2 minuten verder. Voeg het vlees en de koriander toe en verwarm het geheel. Serveer het gerecht met rijstsoort naar keuze

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
3 wortels
1 kg witte asperges
500 gr. groene asperges
2 biefstukken van 200 gr. per stuk
2 tot 3 eetlepels olie
zout en peper
6 takjes koriander
30 gr. verse gember
6 eetlepels sojasaus
1 flinke tl. sambal oelek