Recept Pittig ovenschoteltje van krentenbrood

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Halveer de sneetjes krentenbrood en besprenkel ze met 2 eetlepels rum. Snijd de perziken in schijfjes. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter en leg de sneetjes krentenbrood met de schijfjes perzik er dakpansgewijs in. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Meng in een kom het amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de crème fraîche en het ei. Schenk dit mengsel over de sneetjes brood. Strooi de amandelen erover en leg hier en daar nog een klontje boter. Laat deze schotel in de oven in  ongeveer 25 minuten mooi goudbruin worden.

Ingrediënten

6 sneetjes krentenbrood
3 el. witte rum
4 halve perziken
25 gr. boter
1 gote sinaasappel
100 gr. amandelspijs
125 ml. crème fraîche
1 ei
2 el. geschaafde amandelen