Recept Pikante pepersteak

Sla de pepersteaks met een groot mes wat platter en dep ze aan beide kanten droog met keukenpapier, schil en snipper nu de sjalotjes.  Ontvel hierna  de tomaten door ze enkele tellen in kokend water te leggen. Laat ze schrikken onder de koude kraan en trek het velletje eraf en snijd dan het vruchtvlees in stukken. Bak de pepersteaks in de boter 3 minuten aan iedere kant, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Fruit in het achtergebleven vet de sjalotjes glazig en knijp de knoflook erboven uit en voeg de tomaten toe met de witte wijn. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen en schep de basilicum erdoor. Leg het vlees op borden met een deel van de saus ernaast. Tip: lekker met verse sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes!

Ingrediënten

4 pepersteaks van ongeveer 125 gr. per stuk
4 el. droge witte wijn
6 sjalotjes
2 el.  gedroogde basilicum
2  stuks vleestomaten
zout en peper
50 gr. boter
3 teentjes knoflook