Recept Penne primavera

Zet een pan water op voor de pasta en gelijk een pan water op voor de tomaten.
Begin met het ontvellen van de tomaten. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze in kokend water. Wacht totdat het vel barst en haal ze dan heel snel uit het water en pel voorzichtig in een bak koud water. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak vervolgens de uitjes aan, voeg Italiaanse kruiden, zout, peper en een beetje suiker toe.

Gooi intussen de penne in de pan met kokend water en voeg lekker veel zout toe aan het water. Doe ¾ van de tomatenblokjes bij de uitjes en laat de saus een beetje inkoken. Proef steeds even of de saus op smaak is, zo niet, gooi er dan alles bij waarvan jij denkt dat het lekker is: Italiaanse kruiden, tomatenpuree, basilicum .

Wanneer de pasta ‘al dente’ is giet je hem af en gooi je de penne bij de saus. Vervolgens de overgebleven tomatenblokjes toevoegen en flink wat basilicum. Maak de borden op, strooi rijkelijk de mozzarella eroverheen

Ingrediënten

500 gr. penne
15 st. roma tomaten
3 bolletjes gesneden buffelmozzarella
wat verse basilicum
2 fijngesneden uien
1 blikje tomatenpuree
1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl. suiker
peper en zout naar smaak