Recept Pastasalade met flageolets en olijven

Kook de macaroni beetgaar en spoel het onder koud water af. Schep het om met 1 eetlepel olijfolie. Snijd de olijven in plakjes en hak de knoflook fijn en spoel de flageolets af en laat ze uitlekken. Verdeel de tonijn in stukjes. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Klop een dressing van de rest van de olijfolie, citroensap, uitgeperste knoflook, peterselie, zout, peper en mayonaise. Meng alles door elkaar, met de kappertjes.

Ingrediënten

300 gr. schelpjesmacaroni
5 el. olijfolie
100 gr. ontpitte zwarte olijven,
2 teentjes knoflook
1 blik flageolets van 400 gram
1 blikje tonijn in olie
4 gedroogde tomaten op olie
2 el.citroensap
1 uitgeperst teentje knoflook,
4 el. fijngehakte peterselie
zout en peper
5 el. mayonaise,
2 el. kappertjes