Recept Pasta met kaas

Maak een mengsel van zout tijm en majoraan. Kruid de bouten met het kruidenmengsel.en laat dit 20 minuten intrekken. Bak de bacon langzaam uit en haal ze uit de pan. Doe een klontje boter in het baconvet en bak hierin de bouten rondom bruin. Neem ze uit de pan. Bak de ui, de bleekselderij en de knoflook in het bakvet tot de groenten zacht zijn. Bak de bloem enkele minuten mee en schenk de wijn er al roerend bij. Laat de wijn voor een derde inkoken en roer het citroensap en de rasp door de saus. Leg de stukken haas in de saus en stoof de bouten ongeveer 2 uur. Neem de bouten uit de saus, haal het vlees ervan af en verdeel het in kleine stukken. Doe het vlees terug in de saus. Kook de pasta in ruim kokend, gezouten water met de olijfolie. Doe de pasta in een voorverwarmde schaal, schep er 2 eetlepels kaas door en de helft van de saus. Doe de overige saus op de pasta en serveer de parmezaanse kaas er apart bij.

Ingrediënten

1 kg hazebouten
zout
peper
1 theelepel tijm
1 theelepel gedroogde majoraan
100 g bacon in blokjes
20 g boter
1 ui fijn gesneden
1 teen uitgeperste knoflook
1 stengel bleekselderij, klein gesneden
1 eetlepel bloem
5 dl rode wijn
enkele druppels citroensap
1 theelepel citroenrasp
300 g penne of tagliatelle
1 eetlepel olijfolie
100 g geraspte parmezaanse kaas.