Recept Parfait van chocolade en aardbeien

Dit 1 dag van tevoren bereiden:
Klop de eierdooiers met de suiker au bain marie tot een schuimig mengsel. Zet het in de koelkast en laat het afkoelen.
De volgende dag:
Voeg de cacaopoeder toe aan de slagroom en klop de slagroom tot vladikte. Zorg dat de slagroom een mooie lichtbruine kleur heeft zodat de parfait later ook mooi bruin blijft. Smelt 3/4 van de donkere chocolade au bain marie. Laat het niet koken, dit maakt de smaak te bitter! Laat de chocolade wat afkoelen en meng het eimengsel met de slagroom en de gesmolten chocolade en roer het geheel goed door tot een glad mengsel. Voeg daneen scheutje amaretto toe. Hak de overige donkere chocolade in stukken en meng dit door het geheel. Giet alles in een cakevorm en plaats dit een nacht in de vriezer.  Haal de parfait 10 tot15 minuten voor opdienen uit de vriezer. Smelt de witte chocolade au bain marie. Neem mooie grote aardbeien en laat het kroontje erop zitten. Dip de punt van de aardbei in de gesmolten witte chocolade en laat hem daarna afkoelen op een bord. Maak ongeveer 3 aardbeien voor iedere portie.  Snijd van de parfait dikke plakken. Leg op ieder bord een plak parfait en plaats de aardbeien ernaast. Klaar om op te dienen!

Ingrediënten

3 eierdooiers
5 el. suiker
250 ml. slagroom
cacaopoeder
300 gr. pure chocolade
1 likeurglaasje amaretto
wat mooie aardbeien
200 gr. witte chocolade