Recept Paprikaschotel

Verwarm de oven voor op 220 graden, schik de paprika’s naast elkaar in een niet ingevette ovenschaal of op een bakblik. Zodra het vel gaat blakeren en blazen vertoont keer je ze om.

Als aan alle kanten het vel is opgezwollen, haal je de paprika’s uit de oven en doe je ze in een grote kom die je afdekt met plasticfolie om het loslaten van het vel te vergemakkelijken.

Zodra ze hanteerbaar zijn, verwijder je het vel, zaad en zaadlijsten en snijd of scheur je de paprika’s in brede repen en schik ze vervolgens op een ondiepe schotel. Verdeel er knoflook, kappertjes, gedroogde tomaat, olie, oregano en in stukjes gescheurd basilicumblad over en bestrooi nu alles met zout naar smaak.

Tip: kan eventueel ook als voorgerecht worden geserveerd!

Ingrediënten

3 rode en 3 gele paprika’s
2 el. kappertjes
2 teentjes knoflook, in flinterdunne plakjes gesneden
wat vers basilicumblad
snuf oregano
3 gedroogde tomaten, in heel dunne reepjes gesneden
2 à 3 el. extra vergine olijfolie
zout