Recept Paprika’s gevuld met kaas-rijst

De rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. Aan de steelkant het kapje van de paprika’s afsnijden en de zaadlijsten verwijderen. In ruim kokend en gezouten water de paprika’s 10 minuten koken. De grill voorverwarmen op de hoogste stand. De ui schoonmaken en fijn snipperen. De kapjes in kleine stukjes snijden.

De boter verhitten en de ui en paprikakapjes 3 minuten zacht bakken. De rijst, ketchup, geitekaas en peperkorrels erdoor roeren en 1 minuut meeverwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De paprika’s onder koud water afspoelen en in de ovenschaal zetten. Vullen met het kaas-rijstmengsel. een beetje aandrukken en de Parmezaanse kaas erover verdelen. In 3 minuten lichtbruin laten kleuren iets boven het midden van de grill, erg lekker met vruchtensalade.

Ingrediënten

300 g snelkookrijst
4 gele paprika's
4 rode paprika's
2 uien
50 g boter
4 el tomatenketchup
4 tl groene peperkorrels
200 g geraspte harde geitekaas
zout
peper
2 el Parmezaanse kaas