Recept Paprika quiche

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de bladerdeegvelletjes los van elkaar ontdooien. Snipper de ui en bak deze glazig. Vet de quichevorm in en bekleed het met de bladerdeeg. Prik het deeg op verschillende plaatsen in met een vork. Verdeel de geraspte kaas, de gebakken uien, de gebakken paprika’s, de gebakken champignons en de hamblokjes over de vorm. Klop de eieren en melk, crème fraiche en de kruiden luchtig door elkaar. Giet dit mengsel over de kaas, ui en ham. Zet de vorm in de oven, maak op smaak met paprikapoeder, peper en zout en bak het geheel zo’n 25 minuten.

Ingrediënten

5 velletjes bladerdeeg of velletjes voor hartige taart
200 gr. geraspte oude kaas
2 uien
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
150 gr. hamblokjes
4 eieren
wat melk of crème fraiche
wat boter
snufje paprikapoeder
peper en zout