Recept Pannenkoekjes met lever-appelvulling

Spoel de plakken lever onder de kraan af en dep deze droog. Laat de lever 1 uur in een kom met 2 dl. melk weken. Dit zorgt ervoor dat de lever zachter van smaak wordt.Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei en beetje bij beetje de overige melk door de bloem tot een glad beslag.

Verhit 5 gr. boter in een koekenpan, giet een kwart van het beslag in de pan en bak hierin een pannenkoek aan beide zijden bruin. Bak op deze wijze nog 3 pannenkoeken en houd deze tussen 2 borden warm.Laat de lever uitlekken, dep deze droog en snijd de lever in blokjes van 1 cm. Bestrooi de lever met zout en peper. Verhit 30 gr. boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de lever toe en bak deze in ca. 4 minuten gaar. Voeg de appel toe en bak deze zo’n 4 minuten mee. Breng de lever-appelvulling op smaak met zout en peper.

Bedek de spiegel van elk bord met wat blaadjes ijsberg- of gemengde rucola en besprenkel dan  met dressing. Schep op elke pannenkoek lever-appelvulling en rol de pannenkoek op. Leg de pannenkoeken op de borden en direct serveren.

Ingrediënten

200 gr varkenslever
4 d.l melk
100 gr. bloem
snufje zout
1 ei
50 gr. boter
snufje versgemalen peper
1 ui, fijngesnipperd
1 appel in blokjes gesneden
1 krop ijsbergsla of wat gemengde rucola
mosterddressing