Recept Pannenkoek met banaan en honingsaus

Zeef de bloem met het zout en de kaneel in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in. Voeg helft van de melk toe en roer met een garde tot het een glad beslag is. Roer er in een dun straaltje de resterende melk door. Laat het beslag zo mogelijk een half uurtje rusten (strikt nodig is dit niet). Doe voor de saus de room en de honing in een steelpannetje en roer op laag vuur tot het een gladde saus is. Laat al roerend kort koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Snijd de gepelde banaan in schuine plakken.

Verhit een klontje boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en verdeel de plakken banaan over de bodem van de pan. Schep er het beslag over. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur 2 tot 3 minuten tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een bord of een deksel, doe nog een klontje boter in de pan en laat de pannenkoek terug in de pan glijden. Bak tot de onderkant gekleurd is en laat de pannenkoek op een plat bord glijden. Bedruppel met de saus en eet warm.Eet smakelijk

bron: Recepten dochter

Ingrediënten

100 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
mespunt kaneel
1 ei, ¼ liter melk
1 banaan
bakboter

Ingrediënten voor de saus:
2 eetlepels slagroom (mag ook koffieroom zijn)
2 eetlepels honing