Recept Panna cotta met limoen en kokos

Panna cotta een dag van te voren:
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Klop het eiwit stijf met 15 gram suiker. Klop de eierdooiers los met 20 gram suiker en week de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in koud water.

Verwarm dan de melk en roer de gelatineblaadjes er doorheen. Schenk het melkmengsel bij de eierdooiers en klop het geheel tot het koud is. Meng de slagroom erdoor en voeg de kokosmelk en de pina colada toe, spatel het geklopte eiwit er doorheen. Schep alles in vier vormpjes en laat afgedekt opstijven in de koelkast.

Siroop, net voor het serveren maken:
Suiker zachtjes laten smelten in een pan met dikke bodem, als de suiker gaat karmeliseren, de limoensap en citroenlikeur toevoegen. Laat nu inkoken tot het een siroop is, let op! N(iet te lang doorkoken, want dan wordt het stroop en wordt het hard op het bord!

Als laatste: de kokosrasp op de bordjes strooien, panna cotta storten, limoensiroop er omheen en garneren met partje limoen.

Ingrediënten

1,25 dl. slagroom
1 eiwit
35 gr. suiker
2 eierdooiers
3 blaadjes gelatine
kwart liter melk
1 dl. kokosmelk
halve dl. pina colada
siroop:
50 gr. suiker
sap van 1 limoen
scheut citroenlikeur
wat geraspte kokos voor de garnering