Recept Palingsalade

Pers de citroen uit en klop een dressing van 2 eetlepels citroensap, mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak. Snijd de paling in ruitjes van 3 cm en de paprika in repen. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Snijd de aardappelen in plakjes en voeg ze na 4 minuten aan de sperziebonen toe en kook ze nog 4-6 minuten mee.

Giet de sperziebonen en aardappelplakjes af, spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Schep de sperziebonen, aardappelplakjes, paprika, bieslook, olijven en kappertjes door de dressing. Schep ook de rucola en de helft van de paling er luchtig door. Verdeel de salade over diepe borden en leg de rest van de palingruitjes erop. Lekker met bruine bolletjes.

Ingrediënten

200 gr. gerookte paling
250 gr. dunne gehalveerde sperziebonen
400 gr. geschilde vastkokende aardappelen
2 geroosterde rode paprika’s uit een pot
1 citroen
1/2 el. mosterd
2-3 el. olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
2 el. bieslook
1 el. kappertjes
50 gr. zwarte gehalveerde olijven zonder pit
50 gr. rucolasla