Recept Paksoi stamppot met kerriejus

Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten.Was intussen de paksoi en snijd de uiteinden van de stelen. Snijd de bladeren in reepjes en de steel in stukjes.

Maak de nu kerriejus als volgt: Pel en snipper het sjalotje en knoflookteentje.Laat de boter smelten en fruit het sjalotje  en de knoflook met het kerriepoeder en wat ketjap ongeveer 5 minuten. Verwarm nu 5 eetlepels water en roer deze erdoor.

Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree.

Zet de pan op een middelhoog vuur, en schep de fijngesneden paksoi er deel voor deel door. Als het wat te droog is kun je eventueel wat kookvocht toevoegen, breng  het geheel op smaak met peper en zout, serveer de jus apart!

Tip: heel lekker met gehaktballetjes!

Ingrediënten

1 kilo kruimige  aardappelen
zout en peper
400 gram paksoi
1 dl. melk
20 gr. boter
1 sjalotje
1 teentje knoflook
25 gr. boter
1 tl. kerrie
scheutje ketjap manis