Recept Paddenstoelenpasta en Parmezaanse kaas

Was de paddenstoelen en laat ze weken in een kom met warm water en snij de sjalotjes en de knoflook fijn. Breng water aan de kook voor de pasta en zet een kom neer met een vergiet erboven.

Verhit olijfolie in een pan en bak de sjalotjes en de knoflook.Voeg de room en wijn aan de knoflook en de ui toe en laat dit op een laag vuurtje inkoken. Snijd de paddenstoelen in repen en bewaar het water waarin ze hebben geweekt,om later over de pasta te gieten.

Bak nu de paddenstoelen op in een aparte pan met olijfolie en eventueel met meer room zodat er veel saus ontstaat Nu giet je, uit de andere pan de roomsaus over in de kom,door het vergiet zodat de knoflook en de ui verwijderd zijn).Giet nu de roomsaus bij de gebakken paddenstoelen en laat dit even indikken, als het niet wilt indikken, doe je er een klein beetje bloem bij.

Maak nu, terwijl de pasta kookt, met een kaasschaaf repen Parmezaanse kaas en was de rucola. Als de pasta is gekookt giet je het af en giet je het vocht van de paddenstoelen over de pasta. Serveer de pasta in lagen, eerst de pasta dan de saus en dan de rucola en dan de Parmezaanse kaas enals finishing touch een beetje peper over de pasta en op de randen van de borden.

Ingrediënten

300 gr.pasta
600 gr. paddenstoelen naar keuze voor iedereen 150 gram
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
wat olijfolie
scheut witte droge wijn
2 bekertjes room
4 handen rucola
verse Parmezaanse kaas
zwarte peper