Recept Paddenstoelenandijvie met oude kaas

De kaas raspen op een grove rasp. Champignons en cantharellen schoon wrijven met een keukenpapiertje en in plakjes snijden. Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Ui fruiten in olie. Paddenstoelen krokant bakken in boter. Bladeren van de andijvie los snijden, wassen, in smalle reepjes snijden, een klein scheutje water toevoegen aan de uien en in 5 à 10 minuten gaar stoven. Paddestoelen blussen met ketjap en op de andijvie scheppen. Peper erboven malen. Kaas over de paddestoelen verdelen. Met deksel op de pan de kaas laten smelten. Lekker met pasta of rijst en een wortelsalade.

Ingrediënten

400 g andijvie
1 grote ui
150 gr. grotchampignons
150 gr. cantharellen
200 oude g kaas
2 el. zoete ketjap
vers gemalen peper
olijfolie
roomboter