Recept Paasquiche met groene asperges

Voorbereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een springvorm in. Snijd de harde onderkant van de asperges af. Snijd de asperges in stukken van 5 cm. lang. Kook de asperges 3 minuten in ruim water met zout.

Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en druk de randen goed dicht. Bestrooi de bodem met de geraspte kaas en verdeel de asperges over de bodem. Was en hak de kruiden fijn. Klop 3 eieren met de crème fraiche los en breng het op smaak met zout en peper.

Bereiding:
Roer de helft van de kruiden door het eimengsel en schenk het over de asperges. Snijd de mozzarella in stukken en verdeel het over de quiche.

Bak dan de quiche in 40 minuten gaar en goudbruin. Roer de rest van de kruiden door de olijfolie en druppel deze net voor het serveren over de quiche.

Tip: ook erg lekker bij de Paasbrunch!

Ingrediënten

6 plakjes diepvries bladerdeeg voor hartige taart
3 el. olijfolie
wat olie om in te vetten
400 gr. groene asperges
100 gr. geraspte oude kaas
bosje basilicum
bosje peterselie
bosje bieslook
3 eieren
200 ml. crème fraiche
zout en peper
2 bolletjes mozzarella