Raapstelen wassen en worteltjes verwijderen en met een scherp mes de raapstelen fijn snijden. Dan de ui pellen en snipperen.
In een braadpan de olie verhitten. De ui 3 minuten zachtjes bakken en een deel van de raapstelen toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut laten slinken en t oevoegen: melk, dragon, wijn, bouillontablet en 2dl water.
Deze soep zo’n 5 minuten zachtjes laten koken. Iets laten afkoelen. Intussen peterselie boven een kopje fijnknippen. Soep in gedeelten in een keukenmachine pureren of
door een zeef wrijven. Met een garde of mixer de crème fraiche erdoor kloppen en de soep op smaak afmaken met zout en peper.
Vier soepkommen voorverwarmen. Soep in de pan terugdoen. Al roerende op zacht vuur soep weer door en door heet laten worden. Achtergehouden raapstelen over de soepkommen verdelen en de hete soep erover schenken, en als laatste de peterselie erover strooien.
Ingrediënten
5 tot 6 bosjes raapstelen
1 ui
2 el. olijfolie
1 snufje peper
anderhalve dl. melk
4 tl. dragon
halve dl. witte wijn
1 snufje zout
4 takjes peterselie
2 bekertjes crème fraiche
1 tablet kruidenbouillon