Recept Ovenschoteltje van kabeljauw, puree en mosterdsaus

Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak er puree van. Smelt de boter in een sauspan en fruit de ui hierin aan. Voeg de bloem toe en roer alles tot een mooie massa, laat dat zo even zachtjes garen.

Voeg dan de mosterd toe, goed roeren en dan de bouillon erbij voegen. Blijf roeren tot je een homogene massa hebt. Maak op smaak met peper en zout en voeg nog wat room toe.

Verwarm nu de oven voor op 200 graden. Schik de aardappelpuree in een vuurvaste schaal, maar houd in het midden van de schaal een kuiltje vrij en giet daarop  wat mosterdsaus. Leg hierop de stukjes rauwe kabeljauw.

Schenk er nog wat mosterdsaus over tot de vis helemaal bedekt is en zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Strooi er nog wat versgehakte bosui en peterselie over en dien op met een flinke groene salade.

Ingrediënten

1 kg.kruimige aardappelen
600 gr. gefileerde vis in hapklare stukjes,bijvoorbeeld kabeljauw
voor de mosterdsaus :
1 lepel boter
half zeer fijn gesneden uitje
1 lepel bloem
2 el. grove mosterd
ruim 1/2 liter bouillon
flinke scheut room
peper en zout
wat peterselie
1 klein bosuitje