Recept Ovenschotel met ananas

Halveer de ananasschijven en besprenkel ze met citroen/limoensap. Week de sneetjes brood in een mengsel van losgeklopt ei en geraspte schil van de citroen en limoen, de helft van de suiker en de melk. Beboter een ovenvaste schaal en leg de helft van het brood erin. Bedek dit met de ananas en leg de rest van het brood en het mengsel er als een gladde laag bovenop. Splits de eieren in dooier en wit, roer de dooiers met de rest van de suiker schuimig en schep er de stijfgeslagen eiwitten door. Dek hiermee de schaal af. Laat het in een 30 minuten in een matig warme oven gaar en lichtbruin worden. Het kan warm of koud als nagerecht worden geserveerd.

Ingrediënten

8 schijven verse ananas
citroen en limoensap
geraspte schil van de citroen en limoen
3 eieren
100 gr. basterdsuiker,
2 dl. halfvolle melk,
8 sneetjes oud brood zonder korst
wat boter.